Erişilebilirlik

Avrupa Birliği'nin Gündemi Terör


Brüksel'de AB merkezi önünde devriye gezen Belçikalı askerler
Brüksel'de AB merkezi önünde devriye gezen Belçikalı askerler

AB dışişleri bakanları gelecek ay düzenlenecek terör zirvesinin hazırlıkları için Brüksel'de toplanırken Belçika adalet bakanı firardaki hücre liderinin Yunanistan'da tutuklanan dört kişi arasında bulunmadığını açıkladı

Avrupa birliği dışişleri bakanları Fransa’daki kanlı saldırılar ve Belçika’daki terör operasyonlarının ardından Brüksel’de toplandı.

Bakanlar gelecek ay düzenlenecek terör zirvesinin hazırlıklarıyla ilgili çeşitli konuları ele alacak.

Belçika adalet bakanı geçen hafta önlenen terör saldırısının planlayıcısı olduğu önesürülen kişinin hala firarda olduğu bildirirken Avrupa’da yüksek alarm düzeyi ve gergin hava sürüyor.

Adalet Bakanı Koen Geens aranan hücre liderinin Yunanistan’da tutuklanan dört kişi arasında bulunmadığını açıkladı.

Ancak Belçikalı savcılar önlenen terör saldırısıyla ilişkili olduğu sanılan tutuklulardan birinin iadesini istemeye hazırlanıyor.

Belçika medyası aranan zanlının kimliğini 27 yaşındaki Fas asıllı Belçika vatandaşı Abdülhamit Ebaud olarak açıkladı. Ebaud’un polis hedeflerine karşı planlanan ancak operasyonlar sonucu önlenen geniş çaplı bir terör saldırısının planlayıcısı olduğu bildiriliyor.

Hafta sonu Belçika, Fransa, Almanya ve İrlanda’da düzenlenen terör operasyonlarında en az 25 kişi gözaltına alındı. Paris’te de polis Charlie Hebdo ve onu izleyen Yahudi marketi saldırılarına karıştığı iddia edilen 12 kişiyi gözaltına aldı.

Belçikalı yetkililer de tüm ülkede düzenlenen baskınlarda 13 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanların polise saldırı planı yapan İslamcı grubun üyesi olduğu iddia edildi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG