Erişilebilirlik

Avrupa Komisyonu Üyesinden Türkiye’ye Rusya Ziyareti


Avrupa Komisyonu’nun Finansal Hizmetler, Finansal İstikrar ve Sermaye Piyasaları Birliği'nden Sorumlu üyesi Mairead McGuinness 
Avrupa Komisyonu’nun Finansal Hizmetler, Finansal İstikrar ve Sermaye Piyasaları Birliği'nden Sorumlu üyesi Mairead McGuinness 

Avrupa Komisyonu’nun Finansal Hizmetler, Finansal İstikrar ve Sermaye Piyasaları Birliği'nden Sorumlu Üyesi Mairead McGuinness Türkiye’de temaslarda bulundu.

McGuinness ziyareti sırasında Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Ticaret Bakanı Mehmet Muş ve Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile görüştü.

Avrupa Komisyonu üyesi ziyaretine ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “AB ve Türkiye güçlü ortaklar. Büyük belirsizliklerin yaşandığı bu dönemde bağlarımızı güçlendirmek üzere Ankara'da olmak güzel. Rusya'ya yönelik yaptırımlarımızın uygulanmasına güçlü bir şekilde odaklandığımızı ve bu yaptırımların delinmesi ve aşılmasını tespit etme ve kökünü kazıma ihtiyacımızı iletmek için bir fırsat” ifadelerini kullandı.


McGuinness’in Ankara ziyaretini AB’nin Rusya’dan gelen ilhak ve kısmi seferberlik haberlerinden sonra yeni bir yaptırım paketini açıklamasının hemen ardından yapması dikkati çekti.

Prag’da bugün yapılacak AB liderleri zirvesinde masaya yatırılacak 8. yaptırım paketi ithalat ve ihracat kısıtlamalarının yanı sıra yaptırımları hileli yollarla delen kişi ve kuruluşların caydırılmasını da içeriyor.


BM Genel Kurulu'nun da gelecek hafta Rusya'nın ilhak kararını kınayan bir karar tasarısını oylamasının bekleniyor.

Washington'un Rusya’ya yönelik ekonomik yaptırımların MIR ödeme sistemiyle delinebildiği uyarısının ardından ise Türk bankaları MIR ödeme sisteminin kullanımını askıya almıştı.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG