Erişilebilirlik

'Avrupalılar Hareketlerini Kestiremedikleri Erdoğan'dan Çekiniyor'


'Avrupalılar Hareketlerini Kestiremedikleri Erdoğan'dan Çekiniyor'
'Avrupalılar Hareketlerini Kestiremedikleri Erdoğan'dan Çekiniyor'

12 Haziran seçimlerinde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğindeki Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AKP) yüzde 50'ye yakın bir oyla iktidardaki yerini korumasının ardından siyasette karizmanın yeri tartışılmaya devam ediyor.

İstanbul Aydın Üniversitesi Türkiye Araştırmaları Merkezi Başkanı, siyaset bilimci ve sosyolog Z. Banu Dalaman, AKP'nin başarısının ardındaki nedenleri Amerika'nın Sesi'ne değerlendirdi.

Dalaman, Avrupalıların Başbakan Erdoğan'dan çekindiklerini gözlemlediğini söylüyor. Dalaman bu durumu şöyle açıklıyor: "Çekinmelerinin sebebi Türkiye'de ilk kez kendilerinin ekolünden geçmeyen bir ismin Başbakan olması. Hareketlerini de öngöremediklerinden, ondan çekiniyorlar"

'Türk Siyasetinde Karizma Çok Önemli'

Siyaset bilimci ve sosyolog Z. Banu Dalaman, Türkiye'de hep liderlerin partilerin önüne geçtiğini hatırlatıyor. Türk seçmeninin karizmatik lider sevdiğini söyleyen Dalaman, Erdoğan'ın karizma kavramının içini iyi doldurduğunu söylüyor. Banu Dalaman, Erdoğan'la birlikte yerel yönetim deneyimi olan liderlerin daha öne çıktığını da vurguluyor.

'Seçmen Sandıkta Mesaj Verdi'

12 Haziran'da seçmenin hem iktidara hem de muhalefete birer mesaj verdiğini de söylüyor Dalaman. "Anayasa değişikliği, kürt meselesi gibi konularda eskisi gibi tartışmadan uzlaşı yoluna gidilmesi mesajıydı bu" diyor uzman.

İstanbul Aydın Üniversitesi Türkiye Araştırmaları Merkezi Başkanı, siyaset bilimci ve sosyolog Z. Banu Dalaman'ın değerlendirmelerinin tamamını aşağıdaki medya oynatıcıdan (media player) dinleyebilirsiniz.


XS
SM
MD
LG