Erişilebilirlik

Avrupalıların Katili Bulundu


Avrupalıların Katili Bulundu
Avrupalıların Katili Bulundu

Avrupalı yetkililer, en az 33 kişinin ölümüne yol açan koli basili salgınının fasulye filizlerinden kaynaklandığını doğruladı.

Yetkililer, bakterili fasulye filizlerinin, Almanya’nın kuzeyinde, Hamburg yakınlarında organik tarım yapan bir çiftlikten geldiğini belirledi.

Çiftlik, sağlık yetkililerince kapatıldı.

Geçen ay başlayan koli basili salgınından 3.000 kişi etkilenmişti.

Koli basili salgını en fazla Almanya’da etkili oldu. Ölenlerin 32’si ile hastalananların çoğu Almanya’daydı.

Sağlık yetkilileri önce İspanya’dan gelen salatalıklarla sebzelerden şüphelenmişti. Daha sonra bu şüpheler diğer Avrupa ülkeleri üzerinde de yoğunlaştı. Salgının yarattığı korku ve panik yüzünden, tarım üreticileri ellerindeki ürünleri satamayınca milyonlarca dolar zarar ettiler.

Salgından sonra, Avrupa’dan sebze ve meyve ithalatına yasak koyan Rusya, yasağın kaldırılacağını açıkladı. Ancak bunun için bir tarih verilmedi.

Alman yetkililer de salatalık, domates ve marul konusunda yaptıkları uyarıyı kaldırdı, ancak salgın tamamen ortadan kalkana kadar fasulye filizi yenmemesi çağrısında bulundu.

Koli basili mide krampı, ishal, kusma ve yüksek ateşe neden oluyor, daha ağır vakalarda böbreklerin iflası veya ölümle sonuçlanabiliyor.

STÜDYO VOA

ABD’de düşmeyen enflasyon FED’e faiz indirtmedi – 1 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:30:56 0:00
XS
SM
MD
LG