Erişilebilirlik

Başbakan: "Bu Kez Teğet de Geçmez"


Avrupa'daki ekonomik krize IMF Başkanı Christine Lagarde de çözüm bulmaya çalışıyor
Avrupa'daki ekonomik krize IMF Başkanı Christine Lagarde de çözüm bulmaya çalışıyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD ve Avrupa merkezli krizin Türkiye’ye olası etkileri, cari açık endişesi ve bazı uluslararası derecelendirme kuruluşlarının uyarılarına karşı net ve iddialı bir çıkış yaptı.

Erdoğan, "Daha önce teğet geçecek dedim. Bu sefer teğet geçeceğe de benzemiyor. Daha güçlüyüz." diye konuştu.

Azerbaycan’a hareketinden önce gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan şöyle devam etti:

“Hiç endişeniz olmasın. (…) Bir şeyi ayırt etmemiz lazım, verim ekonomisi’ni mi savunacağız,’ israf ekonomisi’ni mi savunacağız? Eğer israf ekonomisiyle hareket etmezsek, verim ekonomisinin safında yer alırsak hiç endişeniz olmasın. Harcamanı da buna göre yapmaya devam et. Ama tabii ki israf, her zaman için herkesi tehdit eder. Aileleri de, iş adamlarını da, aynı şekilde devleti de (...) Biz bugün eğer güçlüysek, bilesiniz ki kamu harcamalarında yaptığımız tasarruflardandır. Biz de öncekiler gibi devam etmiş olsaydık, bugün bu noktada olmazdık.”

Başbakan Erdoğan, Türk Lirası'nın değer kaybetmesine gerekçe olarak gösterilen cari açığa karşı ne gibi önlemler almayı düşündüklerine ilişkin soruya cevaben ise, “Bir iki yıl önce Türk Lirası'nın değer kazanmasından birçok çevreler rahatsız oluyordu. Şimdi değer kaybından rahatsız oluyor. Merak etmeyin biz bunun ortasını bulacağız tekrar ve çok rahat bulacağız.” dedi.

Erdoğan, BDP’li Bengi Yıldız’ın “vergi vermeyiz” açıklamasının hatırlatılması üzerine de; “Türkiye 760 bin kilometrekaresi ve 74 milyon vatandaşıyla bir bütündür. Kimse bu bütünlük üzerinde operasyona giremez. Kimse küçük akıllarıyla bütünlüğü parçalama gayretiyle giremez. Herkes vergisini ödemek zorundadır. Ödemezse bedelini ödemek zorundadır. Vergi vermeyeceğim ama merkezi yönetim bana destek verecek. Yağma Hasan’ın böreği…” diye konuştu.

XS
SM
MD
LG