Erişilebilirlik

Bahreyn, Ayaklanmanın İkinci Yıldönümünde Yeniden Karıştı


Bahreyn'deki Sünni idareye karşı başlatılan ayaklanmanın ikinci yıldönümünde binlerce muhalefet yandaşı, başkent Manama'ya giden karayolunu trafiğe kapattı ve polisle çatıştı.

Hükümet karşıtı göstericiler, Manama'yı Şiiler’in yoğun olduğu yerleşim birimlerine bağlayan Budaya karayolunda eylem yaptı.

Dün başlayan gösterilerde zaman zaman şiddet olayları da yaşandı.

Cuma sabahı bir polis, ev yapımı bir bombanın patlaması sonucu hayatını kaybetti. Perşembe günkü çatışmalarda da polis bir genci vurarak öldürdü.

2011 yılında Bahreyn’deki Şiiler, tüm bölgeyi saran demokrasi ayaklanmalarından da etkilenerek, Sünni yönetime karşı ayaklanmıştı. Şiiler, ayaklanmanın ikinci yıldönümünde genel grev çağrısı yaptı.

Göstericiler Bahreyn’de demokratik reformlar yapılmasını ve Sünni krallığın Şiiler’e karşı ayrımcılığa son vermesini istiyor.

2011 yılındaki ayaklanma, başta Suudi Arabistan olmak üzere yakın çevredeki Sünni krallıkların yolladığı askerlerin yardımıyla hükümet tarafından bastırılmıştı.

Bahreyn’de zaman zaman güvenlik kuvvetleri ve Şii göstericiler arasındaki çatışmalar devam ediyor. İki yıldan bu yana ölenlerin sayısının 55 olduğu bildiriliyor.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG