Erişilebilirlik

Başkan Obama Beyaz Saray'da Ürdün Kralı Abdullah'la Görüştü


Başkan Obama ve Kral Abdullah
Başkan Obama ve Kral Abdullah

Başkan Barack Obama, Ortadoğu’da yaşanan olağanüstü değişimin, İsrail ve Filistin arasındaki barış sürecini yeniden başlatmayı daha hayati hale getirdiğini söyledi.

Ürdün Kralı Abdullah’la Beyaz Saray’da görüşen Başkan Obama, İsrail ve Filistinlilere görüşme masasına dönme ve iki ulusun bir arada yaşayabileceği iki devletli çözüm bulmaları çağrısı yaptı.

Kral Abdullah İsrail-Filistin sorununu “Ortadoğu’nun temel sorunu” olarak tanımlarken Obama da bu soruna tarafsız ve adil çözümü teşvik etme konusunda Amerika ve Ürdün’ün işbirliğine devam edeceğini söyledi.

İsrail’in işgal altında bulundurduğu topraklarda Yahudi yerleşim birimi inşaatlarına devam etmesinin ardından doğrudan barış görüşmeleri geçen Eylül ayında kesilmişti. Filistin tarafı, görüşmelere dönmek için İsrail’in yerleşim birimi inşaatlarına son vermesini şart koşuyor.

Başkan Obama ve Ürdün Kralı ayrıca Libya’daki durumu ve Mısır ve Tunus’taki değişimi ele aldı. Obama ve Kral Abdullah, bu yaşanan siyasi değişimi ekonomik reformlarla destekleme konusunda görüşbirliğine vardı.

XS
SM
MD
LG