Erişilebilirlik

Başkan Obama'nın Babasını Anlatan Yeni Kitap


Başkan Obama'nın Babasını Anlatan Yeni Kitap
Başkan Obama'nın Babasını Anlatan Yeni Kitap

"The Other Barack"/ Öteki Barack adlı yeni bir kitap Başkan Obama'nın aynı adlı babasının olaylı, sorunlu yaşam öyküsünü konu alıyor. Kitabın adı "The Other Barack" adının hemen altında “Başkan Obama'nın Babasının Korkusuz ve Umursamaz Hayatı” alt başlığı var. Bugünlerde sık sık gazetelere, dergilere, televizyonlara konu olan kitabın yazarı Sally Jacobs.

Başkan Obama'nın Kenyalı babası Barack Obama Sr. sorunlu bir kişi. Barack Obama 1961 yılında Amerika'nın Hawaii eyaletinde doğduktan sonra babasını çok az görmüş. Baba Obama küçük Barack bir yaşındayken, 1962'de Amerika'nın kuzeydoğu eyaletlerinden Massachusetts'deki Harvard Üniversitesi'ne ekonomi master'ı yapmaya gitmiş.

Master'ını bitirdikten sonra doktora programına kabul edilmesine rağmen, baba Obama 1964 yılında üniversitenin vizesini düzensiz ve sorunlu özel hayatı yüzünden uzatmaması nedeniyle Kenya'ya dönmek zorunda kalmış. Baba Obama 1971 yılında bir aylığına Hawaii'ye gelerek oğluyla zaman geçirmiş. Bu, Barack Obama Sr.'ın Amerika'nın ilk siyah başkanı seçilerek tarihe geçen oğlunu son görüşü olmuş.

Baba oğulun birlikte geçirdikleri zaman çok sınırlı ancak yazar Jacobs, ikisi arasında birçok benzerlik bulduğunu vurguluyor.

Bu konudaki ayrıntıları www.amerikaninsesi.com adresinde Hülya Polat'ın Gökkuşağı adlı bloğunda bulabilirsiniz.

XS
SM
MD
LG