Erişilebilirlik

Başkan Yardımcısı Biden Irak'ta


ثانیه های تازه، روایت واقعات ده سال گذشته درهرات از نگاه عکاسان- نمایشگاه عکس هرات
ثانیه های تازه، روایت واقعات ده سال گذشته درهرات از نگاه عکاسان- نمایشگاه عکس هرات

Başkan yardımcısı Joe Biden, Amerikan kuvvetlerinin çekilme takvimini görüşmek üzere Irak’a gitti.

Irak’a sürpriz bir ziyaret yapan Biden, yeni hükümet liderleriyle görüşecek.

Iraklı yetkililer, görüşmelerde bazı Amerikan kuvvetlerinin 31 Aralık‘tan sonra da ülkede kalması konusunun ele alınacağını söyledi.

Koalisyon hükümetindeki radikal Şiiler , Başbakan Nuri el-Maliki’ye Amerikan kuvvetlerinin kalma süresinini uzatılmaması konusunda baskı yapıyor. Iraklı ve Amerikalı yetkililer ise Irak’ın henüz sınırlarını kendi başına koruyacak durumda olmadığını savunuyor.

Biden, daha önce temaslarda bulunduğu İslamabad’da Pakistan’ı aşırı dinci akımlarla mücadeleye çağırdı.

Biden, Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari, Başbakan Yusuf Gilani ve Genelkunmay Başkanı Eşfak Kayani ile görüştükten sonra yaptığı açıklamada Amerika’nın İslamın düşmanı olmadığını belirtirken Müslümanlığın Amerika’da en hızlı gelişen din olduğunu hatırlattı.

El-Kaide teröristlerinin hem Pakistan hem de Amerika için tehdit oluşturduğunu vurgulayan Biden Pakistan’ın egemenliğini Amerika değil teröristlerin ihlal ettiğini söyledi.

Biden, tarafların Afganistan’daki durum dahil çeşitli sorunları ele aldıklarını belirtirken Amerika’nın Hindistan’ı Pakistan’a karşı kayırdığı iddiasını reddetti.

Amerika Başkan yardımcısı, komşularıyla barış içinde güçlü bir Pakistan’ın uluslararası topluluğun çıkarlarına hizmet edeceğini belirtti.

XS
SM
MD
LG