Erişilebilirlik

Başkan Yargıç Adayını Açıklıyor


Başkan Yargıç Adayını Açıklıyor
Başkan Yargıç Adayını Açıklıyor

Başkan Barack Obama John Paul Stevens'dan boşalacak Anayasa Mahkemesi üyeliğine aday göstereceği ismi bugün açıklıyor. Başkanın Federal Başsavcı Elena Kagan'ı aday göstermesi bekleniyor

Başkan Barack Obama Anayasa Mahkemesi üyeliği için adayını bugün açıklıyor. Başkan’ın adayının Elena Kagan olması bekleniyor. Kagan halen federal başsavcı olarak görev yapıyor. Başkan’ın açıklamasını Türkiye saatiyle 21:00’de yapacağı sanılıyor.

Adalet Bakanı Eric Holder, Kagan’ın dokuz üyeli Anayasa Mahkemesi’ne büyük katkıda bulunacağını söyledi.

Yeni yargıç, Haziran ayında emekliye ayrılacağını açıklayan John Paul Stevens’in yerini alacak.

Yargıç adayının, Anayasa Mahkemesi’ne atanabilmesi için Başkan tarafından aday gösterildikten sonra Senato’da onaylanması gerekiyor.

50 yaşındaki Kagan, federal başsavcılık görevinden önce Harvard Hukuk Fakültesi’nin dekanlığını yapmıştı.

Kagan, Senato tarafından onaylanırsa Anayasa Mahkemesi’nde görev yapan dördüncü kadın yargıç olacak. Anayasa Mahkemesi’nde halen Ruth Bader Ginsburg ve Sonia Sotomayor kadın yargıçlar olarak görev yapıyor. Yargıç Sandra Day O’Connor ise bir süre önce emekliye ayrılmıştı.

Haziran ayında emekliye ayrılma kararı alan Paul Stevens mahkemenin liberal görüşlü yargıçları arasında yer alıyor. Dokuz üyeli mahkemede halen beş yargıç muhafazakar görüşlü.

XS
SM
MD
LG