Erişilebilirlik

Bangladeş ve Myanmar Mülteciler Konusunda Anlaştı


Bangladeş ve Myanmar hükümet yetkilileri, Arakan Müslümanları’nın Bangladeş’e akınını engellemek ve mültecilerin geri dönmesini sağlamak için anlaşmaya vardı.

Myanmar’ın başkenti Naypyitaw’da bir araya gelen iki ülkeden yetkililer, yüzbinlerce mültecinin Bangladeş’e sığınmasına neden olan krizi ele aldı.

Tarafların yaptığı ortak açıklamada “Myanmar, ülke sakinlerinin Bangladeş’e akışını durdurmak konusundaki kararlılığını, Arakan eyaletinde normalleşme sağlamayı ve Bangladeş’e kaçan Arakanlılar’ın geri dönmesine izin vermeyi teyit eder” ifadeleri kullanıldı.

Kuzey Arakan’dan gelen 600 binden fazla mülteci, 25 Ağustos’tan bu yana Bangladeş’e sığınıyor. Bangladeş’teki mülteci kampları ve yardım faaliyetleri sığınmacı sayısı arttıkça yetersiz kalıyor. UNICEF, son raporunda Bangladeş'e sığınan çocukların sayıları 320 binin üzerinde olduğunu açıkladı.

Bazı Arakanlı Müslümanlar’ın Myanmar’da askeri kontrol noktalarına saldırmasının ardından, Myanmar ordusu “terör çetelerini” hedef alan bir operasyon başlatmıştı, ancak operasyonlar çoğunlukla sivil halkı hedef almış bu da Bangladeş’e mülteci akınının başlamasına neden olmuştu.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG