Erişilebilirlik

Başkan Adayları Siber Saldırıların Hedefinde


Amerikan Ulusal İstihbarat Dairesi Direktörü James Clapper, ABD başkan adaylarının bilgisayar korsanlarınca izlenmeye çalışıldığı yönünde izlere rastladıklarını açıkladı.

“Belli izlere sahibiz” diyen Clapper, bu saldırıların artabileceği uyarısında bulundu.

Washington’da siber güvenlik konulu bir toplantıda konuşan James Clapper, Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ve İç Güvenlik Bakanlığı yetkililerinin başkan seçim kampanyalarına yönelik siber tehditleri izlemeye aldığını bildirdi.

Söz konusu siber saldırıların önceki iki başkanlık yarışındakilerle aynı izlere sahip olduğu belirtiliyor. Amerikalı istihbarat yetkilileri, 2008 Başkan Seçimleri’nde siber saldırıların çok yaygın olduğuna dikkati çekerken, Başkan Barack Obama ve Cumhuriyetçi aday Mitt Romney’in yarıştığı 2012 seçim kampanyalarının da Çinli bilgisayar korsanlarının saldırılarına uğradığı belirtiliyor.

Dünyaca bilinen “Anonymous” adlı hacker grubu Cumhuriyetçi Parti’nin aday adayı Donald Trump’a “topyekun savaş” açtığını bildirmişti. Trump’ın kampanya ve ticari web sayfalarına altı kez siber saldırı düzenlenmiş, milyarder emlakçının sosyal güvenlik numarası çalınarak kamuoyuna açıklanmıştı.

James Clapper siber tehditlerin farklı kaynaklardan ve ülkelerden geldiğine işaret ederek, Rusların ve Çinliler’in bu konuda çok daha ileri tekniğe sahip olduğunu, istemeleri durumunda bunu zarar verme amaçlı kullanabileceklerini söyledi. ABD Ulusal İstihbarat Dairesi Direktörü Clapper, terör örgütlerinin de farklı amaçlarla siber saldırılarda bulunduklarının altını çizdi.

Çin’in geçen yıl milyonlarca Amerikalı devlet memuruna ait bilgiyi çaldığına inanılıyor.

Clapper siber saldırılara karşı koyabilmek amacıyla internet kullanıcılarının virüs programlarını sürekli güncellemesi gerektiğini ve bilgisayar korsanlarının erişimini engelleyecek şekilde bilgilerini kategorize etmesi tavsiyesinde bulundu.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG