Erişilebilirlik

‘Başkan Rusya Yaptırımlarını İmzalamaya Hazır’


Amerika Başkan Yardımcısı Mike Pence, Başkan Donald Trump’ın, Kongre’den geçen Rusya yaptırım tasarısını imzalayacağını söyledi.

Senato geçen hafta İran, Kuzey Kore ve Rusya’yı hedef alan ekonomik yaptırım karar tasarısını kabul etmişti.

Trump'ın Rusya'ya Yaptırım Tasarısını İmzalaması Bekleniyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:00 0:00

Bugün Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te bulunan Mike Pence, Beyaz Saray yönetiminin Senato’da hazırlık aşamasında tasarıya dair bazı kaygıları olduğunu, ancak Başkan’ın kısa sürede imzalayacağını kaydetti.

Mike Pence, başkanın imzalayacağı tasarının Rusya’ya, Ukrayna’daki eylemleriyle İran ve Suriye’ye destek veren politikalarını değiştirmesi gerektiği yolunda net bir mesaj vereceğini kaydetti.

Pence, Moskova’nın, yeni yaptırımlara misilleme amacıyla, Amerikan diplomatlarından bazılarının Rusya’yı terketmesini istemesinin veya Amerika’ya ait bir dinlenme tesisi ile ardiyeye el koymasının Washington’un kararlılığını etkilemeyeceğini de dile getirdi.

Kongre’nin 2016 seçimlerine müdahale ettiği gerekçesiyle Rusya’ya yönelik yaptırımlarına misilleme amacıyla Moskova, topraklarındaki 1.200 kadar Amerikan diplomatik personelinden 750’sinin ülkeden ayrılmasını istemişti.

Pence ise Tiflis’teki konuşmasında, “Başkan ve Kongre, Rusya’ya ortak mesaj verme konusunda birlikte bir duruş sergilemektedir. Daha iyi ilişkiler ve yaptırımların kaldırılmasının yolu Rusya’nın, yaptırımların konulmasını gerektiren eylemlerinden vazgeçmesidir” dedi.

Pence, Tiflis ziyaretinde Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikaşvili’ye, Rusya’nın Gürcistan’a karşı saldırgan tutumuna karşı her zaman Gürcistan’ın yanında yer alacağını söyledi. Pence, Gürcistan’ın uluslararası alanda resmen tanınmış olan sınırlarıyla ilgili ihtilafların barışçı bir şekilde çözülmesi için Washington’un elinden geleni yapacağını da vurguladı.

2008 yılında Rusya, Gürcistan’a askeri birliklerini göndermiş ve ayrılıkçı Güney Osetya ile Abhazya’nın bağımsızlıklarını tanımıştı.

Mike Pence’in yurtdışı gezi programında Tiflis sonrasında Karadağ ziyareti de bulunuyor. Karadağ, NATO’nun en yeni üyesi.

STÜDYO VOA

El Chapo’nun oğluna Teksas’ta baskın – 26 Temmuz
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG