Erişilebilirlik

Batı Şeria’da İsrail Operasyonunda 3 Filistinli Öldü


(ARŞİV)
(ARŞİV)

Batı Şeria’da, İsrail askerleriyle Filistinliler arasında çıkan çatışmalarda Filistinli yetkililerin verdiği bilgiye göre, 3 Filistinli hayatını kaybetti.

Filistinliler’den birinin, Kalendiya mülteci kampına askerler tarafından yapılan baskında öldüğü bildirildi.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada da düzenlenen operasyonlarda, Batı Şeria genelinde tutuklamalar yapıldığı ve bazı silahlara el konulduğu belirtildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı yetkilileri, Cenin kentinde de görgü tanıklarının İsrail güçlerinin iki Filistinli’yi öldürdüklerini söylediğini açıkladı. İsrail ordusu da Cenin’de askerlerin, terörist faaliyetlere karışmak ve saldırı planlamak suçlamasıyla bir şüpheliyi tutukladıklarını kaydetti.

Açıklamada, bölgede askerlerin vurulduktan sonra karşı ateş açtıkları ve bunun ardından da şiddetli bir çatışmanın patlak verdiği belirtildi. Filistinliler’in gelecekteki bir Filistin devletinin parçası olarak gördüğü Batı Şeria’da son dönemde İsrail askerlerinin düzenlediği operasyonlarla birlikte sokak çatışmaları arttı.

Bu yılın ilk haftasında da çatışmalarda üçü çocuk 8 Filistinli hayatını kaybetti. Operasyonlarda İsrail, herhangi bir askeri ya da sivil kayıp vermedi.

Dün de Batı Şeria’da bir Filistinli, İsrailli bir yerleşimciyi bıçakladı ve öldürdü.

İsrail, düzenlediği operasyonların Filistinli militanları hedef aldığını söylüyor. Filistinlilerse İsrail operasyonlarının kendilerini bir cezalandırma yöntemi olarak görüyor ve İsrail’in işgaline karşı direniş gösterdiklerini belirtiyorlar.

Bugün Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne hitap eden Genel Sekreter Antonio Guterres, 2022 yılının hem İsrail hem de Filistinliler için kanlı bir yıl olduğunu söyleyerek, kanunsuzca ve aşırı grupların eylemlerinden kaynaklanan tüm ölümleri kınadığını söyledi.

Guterres ayrıca “İsrail'in yerleşim yerlerini genişletmesi, ev yıkımları ve tahliyeleri öfke ve umutsuzluğa yol açıyor. Son günlerde gördüğümüz tek taraflı girişimlerden de çok endişeliyim” ifadelerini kullandı.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG