Erişilebilirlik

Bazı Yabancı Ekipler Güvenlik Nedeniyle Çalışmalara Ara Verdi


Alman ISAR ekibi faaliyetlerine ara verdi
Alman ISAR ekibi faaliyetlerine ara verdi

İki Alman kurtarma ekibi, güvenlik gerekçesiyle deprem bölgesindeki arama kurtarma faaliyetlerine ara verdiğini açıkladı. Açıklamada çalışmalara ara verilmesinin nedeni olarak halktan iki grup arasında çıkan silahlı çatışma gösterildi.

Almanya Uluslararası Arama Kurtarma Grubu ISAR ve Almanya Federal Teknik Yardım Ekibi THW isimli gruplar güvenliklerini gerekçe göstererek arama kurtarma faaliyetlerine ara verdi.

Her iki grubun da AFAD tarafından kendilerine güvenlik teminatı sağlandıktan sonra çalışmaya devam edecekleri belirtildi.

ISAR Operasyon Müdürü Steven Bayer konuya ilişkin yaptığı açıklamada, günler ilerledikçe bölgede durumun kötüleşmesi ve insanların zor durumları nedeniyle bu tarz olayların görülebildiğini söyledi.

Bayer, bu gibi durumlarda insanların yiyecek ve su sıkıntısı yaşamaya başlamasıyla bu gibi olayların başlayabileceğini ifade etti.

ISAR, Reuters haber ajansına gönderdiği e-posta mesajında arama kurtarma grubunun kampta beklemeye devam ettiğini ve ihtiyaç halinde yeniden faaliyetlere başlayacaklarını belirtti. Mesajda ayrıca “Halk arasında giderek artan sayıda çatışmaların haberleri geliyor ve silahlar ateşleniyor” denildi.

Avusturya Afet Yardım Gücü Birimi de bugün güvenlik gerekçesiyle faaliyetlerine ara vermiş; ancak daha sonra yeniden başlamıştı. Benzer şekilde İsviçre de bölgedeki arama kurtarma ekiplerinin güvenliği açısından durumu yakından takip ettiklerini açıkladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ysa sabah saatlerinde yaptığı açıklamada güvenlik endişesi iddialarının doğru olmadığını ileri sürmüştü.

STÜDYO VOA

ABD’de düşmeyen enflasyon FED’e faiz indirtmedi – 1 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:30:56 0:00
XS
SM
MD
LG