Erişilebilirlik

Beşar Esad Deyir el Zor'un Valisini Değiştirdi


Beşar Esad Deyir el Zor'un Valisini Değiştirdi
Beşar Esad Deyir el Zor'un Valisini Değiştirdi

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, doğudaki Deyir el Zor iline yeni bir vali atarken, Suriye ordusunun ülke çapında göstericilere karşı uyguladığı şiddet haftasonu da devam etti.

Esad, hükümet karşıtı gösterilere sahne olan petrol kenti Deyir el Zor’a Şam’dan üst düzey görevlerde bulunmul eski bir polis şefi olan Samir el-Şeyh’i atadı.

Eylemciler, Irak ile sınırda bulunan ve Sünnilerin yaşadığı Deyir el Zor’da Cuma günü yapılan hükümet karşıtı gösteriye 500 bin kişinin katıldığını bildiriyor.

Suriye ordusu, geçtiğimiz hafta ildeki Albu Kemal kasabasını kuşatma altına almıştı. Kasabada çıkan olaylarda, askerler dört sivil göstericiyi öldürdü.

Bu arada, Fransız haber ajansına göre, Suriye ordusu Şam’ın Kabun mahallesine giden yollara barikat kurdu. Ajansa konuşan hükümet karşıtı eylemciler, askerlerin camilerin önünde otomatik silahlarla mevzilendiklerini öne sürdü.

Aynı ajansa göre, Suriye ordusu Homs kentinin bazı kesimlerini kontrol altına aldı ve özellikle Duar el-Fukara ve el-Nezihin mahallelerine çok sayıda asker yerleştirdi.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG