Erişilebilirlik

Belçika Saldırıları Sonrası Avrupa Alarmda


Belçika’da onlarca kişinin yaşamını yitirdiği saldırılar sonrasında Avrupa genelinde havaalanlarında, tren istasyonlarında ve devlet binalarında güvenlik önlemleri artırıldı.

Belçika’daki saldırılar ve Fransa Başbakanı’nın “Avrupa savaşta” açıklamasının ardından Avrupalı liderler acil güvenlik toplantıları yapıyor. Sokaklara, havaalanlarına, metro istasyonlarına, devlet binalarına daha fazla polis, bomba uzmanı, arama köpekleri konuşlandırıldı.

Paris’teki havaalanları ile Londra’daki Gatwick ve Heathrow’un yanısıra birçok havaalanında güvenlik önlemleri dikkat çekiyor.

Roma’daki Fiumicino Havaalanı’da kontrol noktalarına arama köpekleri yerleştirildi. Milan’daki Malpensa Havaalanı’nda ise polis güvenlik kontrol noktaları önünde devriye geziyor.

Almanya’da devlet demiryolu Deutsche Bahn, Almanya’dan Brüksel’e hızlı tren seferini askıya aldığını açıkladı.

Uluslararası hızlı tren operatörü Thalys, bütün seferlerini askıya aldı ve Belçika’ya seyehat edeceklere planlarını ertelemeleri tavsiyesinde bulundu.

Yunanistan’da da havaalanlarına, metro istasyonlarına ve büyükelçiliklere ilave güvenlik görevlileri konuşlandırıldı.

Rusya’nın başkenti Moskova’da da Ulaştırma Bakanı Maxim Sokolov, Rusya havaalanlarındaki güvenlik önlemlerini yeniden değerlendireceklerini söyledi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG