Erişilebilirlik

Belçika'da Terör Operasyonu: 2 Ölü


Venviers kasabasında düzenlenen operasyonla büyük saldırı planlarının önlendiğini belirten savcı hedef alınan terörist zanlıların Suriye'den yeni dönmüş kişiler olduklarını açıkladı

Paris’teki terör saldırısından sonra Avrupa alarma geçerken Belçikalı güvenlik güçlerinin Verviers kasabasında radikal İslamcı olmalarından şüphelenilen bir gruba düzenlediği baskında iki kişi öldürüldü.

Belçikalı yetkililerin verdiği bilgiye göre kasaba merkezine yakın bir bölgede düzenlenen terör operasyonunda polisler kayıp vermezken bir kişi de ağır yaralandı. Yerel medya kaynakları, Verviers’deki baskın sırasında birkaç el ateş edildiğini ve patlamalar yaşandığını bildirdi.

Operasyon sonrası açıklama yapan savcı, düzenlenen baskınla büyük saldırı planlarının önlendiğini belirtti. Savcı operasyonda hedef alınan kişilerin Suriye'den yeni dönmüş kişiler olduklarını da açıkladı

Yetkililer, daha önce Paris’teki supermarkete düzenlenen saldırıda kullanılan silahı sattığını belirledikleri bir kişiyi tutukladıklarını açıkladı. Bölgedeki RTBF radyosunun haberine göre kasabada düzenlenen operasyonun amacının Suriye’den dönen ve terörist şüphesi taşıyanları kontrol etmek olduğu belirtildi.

Belçika’daki Müslüman nüfusu arasında radikalleşme faaliyetlerinde belli oranda bir artış gözleniyor. RTBF’e göre Brüksel’de de aynı amaçla eş zamanlı baskınlar düzenlendi.

Yapılan istatistik araştırmalara göre savaşmak için Suriye’deki muhalefete katılan kişiler arasında Avrupa’da en yüksek rakamın Belçika’da olduğu belirtiliyor.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG