Erişilebilirlik

"Beyaz Saray'dan Bankacılık Sektörüne Yeni Kural Baskısı"


Beyaz Saray'ın Silikon Vadisi Bankası'nın iflasının ardından federal bankacılık düzenleme kurumlarının orta büyüklükteki bankalar için yeni kurallar getirmesine yönelik plan hazırlığında olduğu belirtildi.

Washington Post gazetesinin hazırlıklara yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre Demokrat Başkan Joe Biden için planlanan tavsiyeler, eski Cumhuriyetçi Başkan Donald Trump'ın yönetimi sırasında Kongre ve Merkez Bankası (FED) tarafından toplam varlıkları 100 milyar ile 250 milyar dolar arasındaki bankalar için kaldırılan kuralların eski haline getirilmesini içeriyor.

Reuters haber ajansı henüz Beyaz Saray'a konuyla ilgili yorum almak için ulaşamadı.

Rapora göre, ayrıntılar üzerinde hala çalışılıyor ve alınacak yeni önlemlerin FED, Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC) ve Para Birimi Denetleme Dairesi tarafından uygulanması gerekiyor.

Washington Post'a göre atılabilecek olası adımlar arasında bankaların daha yüksek sermaye, daha güvenli varlıklar, kriz tasfiye planları ve daha sık stres testlerine sahip olmaları yer alıyor.

Eski Başkan Donald Trump yönetimi döneminde kabul edilen ve bankacılık sektöründeki sıkı kuralları gevşeten yasanın Silikon Vadisi Bankası’nın batmasında etkisi olduğu belirtilmişti.

Yasa, varlıkları 100 ile 250 milyar dolar arasındaki bankaların 30 günlük mevduat çekilmesini karşılayacak miktarda nakit bulundurmaları koşulunu kaldırmıştı.

Merkezi California'da bulunan Silikon Vadisi Bankası (SVB) ABD’de girişimci sermayesiyle desteklenen teknoloji şirketlerinin neredeyse yarısına bankacılık hizmet veriyordu. Bankanın Mart ayı başında mevduat sahiplerinin paralarını çekmesinin ardından kaynak bulamayarak batmasıyla bu ABD tarihinin ikinci büyük banka iflası olmuştu. Federal Mevduat Sigorta Kurumu bankaya el koymuştu.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG