Erişilebilirlik

Biden, ABD'nin İsrail'in güvenliğine olan bağlılığının "sarsılmaz" olduğunu yineledi 


ABD Başkanı Joe Biden bugün bir kez daha ABD'nin İsrail'in arkasında olduğu mesajını verdi. 
ABD Başkanı Joe Biden bugün bir kez daha ABD'nin İsrail'in arkasında olduğu mesajını verdi. 

ABD Başkanı Joe Biden bugün bir kez daha ABD'nin İsrail'in güvenliğine yönelik bağlılığının "sarsılmaz" olduğunu yineledi ve "ABD'nin İsrail'in arkasında olduğunun" altını çizdi.

Biden bu açıklamayı, Hamas'ın hafta sonu yakaladığı rehineler arasında ABD vatandaşlarının da bulunduğunu doğruladığı ve militan grubun saldırısını "şeytanca" diyerek kınadığı konuşmasından bir gün sonra yaptı.

Biden Beyaz Saray’da yaptığı açıklamada, "Bu saldırı Yahudi halkına yönelik bin yıllık antisemitizm ve soykırımın bıraktığı acı hatıralar ve yaraları su yüzüne çıkarmıştır. Şu anda çok açık olmalıyız. Terörizmin hiçbir gerekçesi, hiçbir mazereti olamaz. Ve burada sergilenen terör türü, kesinlikle sınırı aştı" dedi.

Biden, Başkan Yardımcısı Kamala Harris ve güvenlik ekibiyle birlikte bugün İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile son durumu ele almak üzere tekrar telefonda görüştüğünü söyledi.

Beyaz Saray Pazartesi günü İsrail'e kritik derecede ihtiyaç duyulan mühimmat ve askeri teçhizatı sağlamaya başladığını doğrulamış ve Pentagon, müttefikine Hamas'a karşı savaşta destek sağlamak için hızla başka nelerin gönderilebileceğini görmek için envanterlerini gözden geçirdiğini açıklamıştı.

Blinken İsrail yolunda

Saldırıların ardından ABD'nin desteğini göstermek üzere Dışişleri Bakanı Antony Blinken İsrail'e gidiyor.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken İsrail'e hareketinden önce İsrail’e destek mesajını yineledi.
ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken İsrail'e hareketinden önce İsrail’e destek mesajını yineledi.

Bugün İsraile’e ulaşması beklenen Blinken yola çıkmadan önce yaptığı açıklamada, "İsrail’in kendini savunmak için ihtiyacı olan her şeye sahip olduğundan emin olmaya kararlıyız" dedi.

Washington'un Ortadoğu'daki en yakın müttefikiyle dayanışma göstergesi olarak Blinken, askeri desteğin daha da arttırılmasını ele almak üzere aralarında muhtemelen Başbakan Benyamin Netanyahu'nun da bulunduğu üst düzey İsrailli yetkililerle buluşacak.

Blinken, İsrail'in Hamas'ın esir tuttuğunu söylediği, bazıları Amerikan vatandaşı olduğu düşünülen 100'den fazla kişinin serbest bırakılmasını sağlamak için bölgesel müttefiklerle birlikte çalışacak.

Filistin Kurtuluş Örgütü Yürütme Komitesi Genel Sekreteri Hüseyin El-Şeyh, Blinken temaslarında Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'la da görüşecek.

Forum

STÜDYO VOA

El Chapo’nun oğluna Teksas’ta baskın – 26 Temmuz
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG