Erişilebilirlik

Biden’ın Kararı Clinton'a Yarayacak


Biden’ın Kararı Clinton'a Yarayacak
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:30 0:00

Biden’ın Kararı Clinton'a Yarayacak

Başkan Yardımcısı Joe Biden, yanında eşi Jill ve Başkan Obama’yla birlikte Beyaz Saray’da yaptığı açıklamayla aylardır süren tartışmalara nokta koydu.

Biden, Mayıs ayında oğlu Beau Biden’ı kanser nedeniyle yitirdikten sonra aday olmayı hala düşünüyordu.

Biden açıklamasında şöyle konuştu: “Ailem ve ben yas tutmaya devam ediyoruz. Bu yas sürecinin gerçekçi bir başkanlık kampanyası yürütme fırsatını sona erdirebileceğini defalarca yineledim. Vardığım sonuç şu ki, başkanlık yarışına katılmayacağım.”

Geçen ay Stephen Colbert’in televizyon programına konu olan Biden, oğlunun yasını hala tuttuğunu açıkça belli etmişti.

Joe Biden, Demokrat adayları, Başkan Obama’nın başarılarını devam ettirmeye de çağırdı ve "Aday olmasam da sessiz kalmayacağım. Başkan Obama’nın yaptıklarını ortadan kaldırmak gibi bir girişimde bulunursak, büyük bir hata yapmış oluruz,” diyerek kendisinin de partisi adına açıklamalarına devam edeceğini belirtti.

Demokrat Parti’de yarışı önde götüren Hillary Clinton, Joe Biden’ın çok iyi bir insan ve başkan yardımcısı olduğunu belirten bir mesaj yayınladı. Biden’ın kararı, en yakın rakibi Bernie Sanders’la mücadele eden Clinton’ın işine yarayacak.

Uzman John Fortier’a göre kimi Demokratlar hayal kırıklığı yaşadı. Fortier, “Hillary Clinton’u zorlayacak çok güçlü bir rakip yok gibi. İki numaralı aday adayının zorlu olmadığını görüyoruz. Sol kanattaki seçmenlerden büyük ilgi gören Sanders ilk ön seçimlerin yapılacağı eyaletlerden oldukça iyi sonuçlar alabilir. Ancak Sanders’ın Clinton’u alt edebileceğini sanmıyorum,” diye konuştu.

Uzman Norm Ornstein’e göre ise Clinton’un Demokrat Parti’nin ilk tartışma programında güçlü bir performans sergilemesi de bir numaradaki konumunu pekiştirdi ve adaylık kazanma şansını arttırdı.

Joe Biden ise başkan yardımcılığı makamında kalan süresinde Obama’nın politikalarına odaklanacağını söyledi.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG