Erişilebilirlik

Hükümetin kapanma olasılığının arttığı sırada Biden’dan Cumhuriyetçiler’e çağrı: “İşinizi yapın”


Biden Cumhuriyetçiler'e "işinizi yapın" dedi.
Biden Cumhuriyetçiler'e "işinizi yapın" dedi.

ABD Başkanı Joe Biden, hükümetin kapanması olasılığıyla ilgili olarak Cumhuriyetçiler’e çağrıda bulundu. Başkan, “Cumhuriyetçiler için Amerika’nın onları seçmesinin nedenini yerine getirme zamanı, işlerini yapmaya başlasınlar, bu işi bitirelim” ifadelerini kullandı.

Başkan Biden Kongre’yle ilgili bir etkinlikte yaptığı konuşmada küçük bir grup Cumhuriyetçi’nin Mayıs ayında kendisiyle Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy arasında bütçeyle ilgili varılan anlaşmaya uymak istemediğini kaydetti.

Hükümetin kapanmasının gıda güvenliği, kanser araştırmaları ve çocuklarla ilgili programlara zarar vereceğini kaydeden Biden, Kongre’nin en önemli görevlerinden birinin devlete kaynak sağlamak olduğunu vurguladı.

ABD Başkanı Cumhuriyetçiler’e seslenerek, “İşlerini yapmaya başlasınlar, bu işi bitirelim” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında ABD’deki demokrasi tartışmalarına da değinen Biden, “Demokrasimize tehdidin 2020’deki zaferimizle bittiğini söylemek isterdim ama bitmedi. Demokrasimiz hala tehlikede” dedi.

Temsilciler Meclisi’nde Cumhuriyetçiler bütçe üzerinde uzlaşmış değil. Partinin aşırı sağında yer alan isimlerden bazıları bütçeye karşı çıkıyor.

Temsilciler Meclisi’nde Demokratlar karşısında az sayıda üstünlüğü bulunan Cumhuriyetçiler’in beş oydan fazla kaybetmemesi gerekiyor.

30 Eylül tarihine kadar bütçe üzerinde uzlaşma sağlanamazsa hükümet kapanacak ve bu da federal dairelerin önemli bölümüne kaynak akışını durduracak.

Temsilciler Meclisi Başkanı McCarthy, bu hafta dört önemli bütçeyi oylamaya sunmayı planlıyor. Buna savunma ve iç güvenlik bakanlığı bütçeleri de dahil.

McCarthy, oylamada parti içindeki aşırı sağcıların desteğini sağlamayı umuyor.

Bu arada parti içinde aşırı sağcıların bu tutumuna eleştiriler de var.

Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Cumhuriyetçi Michael McCaul, parti içindeki aşırı sağcı gruba bütçeleri engellememeleri çağrısında bulundu.

McCaul, Cumhuriyetçiler’in Cumhuriyetçi bütçelere oy vermesi gerektiğini belirtti.

McCaul bu açıklamasını ABC televizyonuna yaptı.

Cumhuriyetçi Temsilciler Meclisi üyesi Tony Gonzales de, ülkenin hükümet kapanmasına doğru gittiğinden şüphesi olmadığını söyledi.

CBS televizyonuna konuşan Gonzales, kapanma görmek istemediğini ama herkesin bir kapanmaya hazırlıklı olması gerektiğini belirtti.

Forum

STÜDYO VOA

El Chapo’nun oğluna Teksas’ta baskın – 26 Temmuz
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG