Erişilebilirlik

Binali Yıldırım: ‘Aynı Adaylarla Seçime Gidilecek’


(ARŞİV)
(ARŞİV)

Binali Yıldırım, YSK’nın kararının ardından kameralar önündeki ilk açıklamasında, “Biz başından beri İstanbul’a, İstanbullular’a hizmet etmek için bu yola girdik. İnşallah bu kararımız yenilenecek seçimlerde de devam edecek ve İstanbullular’a en güzel hizmeti yapmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz” dedi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldırım, yenilenen seçimlerde aday gösterilmeyebileceğine yönelik tartışmalara ilişkin olarak, “Bu seçimlerin tekrarının anlamı şudur: Aynı seçmen listeleriyle aynı adaylarla seçime gidilmesidir” ifadesini kullandı.

“Türkiye’nin bir hukuk devleti olduğunu dolayısıyla hukukun içerisinde seçimin patronu olan YSK’nın kararını verdiğini” belirten Yıldırım, YSK’nın açıklamasına atıfta bulunarak, “YSK’nın tam kanunsuzluk halini tespiti bu seçimlerin tekrar edilmesi için önemli bir sebep teşkil ettiği anlaşılıyor” dedi.

Yıldırım bir soru üzerine şunları kaydetti:

“Bu seçimlerin tekrarının anlamı şudur: Aynı seçmen listeleriyle, aynı adaylarla seçime gidilmesidir. Bunun istisnası herhangi bir şekilde vefat olması durumunda yeni aday gösterilebilir. Bu işin hukuki yanıdır. Siyasi yanı da şudur; Biz başından beri İstanbul’a, İstanbulllular’a hizmet etmek için bu yola girdik. İnşallah bu kararımız yenilenecek seçimlerde de devam edecek ve İstanbullular’a en güzel hizmeti yapmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz.

Biz gerginlikten değil, ayrıştırmadan değil, kucaklaşmaktan, birleştirmekten yanayız. Bu ülke hepimize yeter. Bu ülkedeki farklılıklarımız bizim zenginliğimizdir, her türlü düşünce, inanış, yaşayış bu güzel şehrin, dünya şehri İstanbul’un en önemli zenginliğidir. Bu hassasiyetlerimize bundan önce olduğu gibi bundan sonra da dikkat edeceğiz ve 15 milyon İstanbullu’yu kucaklayacağız, birleştireceğiz. İstanbul’a yapacağımız hizmetleri onlarla paylaşacağız ve desteklerini isteyeceğiz.”

Binali Yıldırım, seçmenleri seçim günü sandık başına gitmeye çağırarak, “Ne kadar yüksek katılım olursa demokrasi sandıkta o kadar iyi tecelli etmiş olur” ifadesini kullandı.

Ömer Çelik: "Radikal bir değişiklik olmayacak"

Binali Yıldırım'ın 23 Haziran'da yenilenecek İstanbul seçimlerine yeniden aday olup olmayacağı sorulan Adalet ve Kalkınma Sözcüsü Ömer Çelik de “Radikal bir değişiklik olmayacak” şeklinde yanıt verdi.

YSK'nın İstanbul seçimlerinin yenilenme kararını değerlendiren Çelik, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında "Bu mesele AK Parti ya da başka bir partinin çıkarının korunmasıyla ilgili bir mesele değildir. Bu mesele, demokrasinin yegane kaybetmeyeni olan, demokraside her halükarda kazanan vatandaşımızın oyunun net bir şekilde ortaya çıkması meselesidir" diye konuştu.

İçişleri Bakanlığı’nın İstanbul’da yeni yapılacak seçimlere kadar kayyum atayabileceğine dikkati çeken Çelik, "YSK, birinin elinden alıp da bir başkasını galip ilan etmiyor. Seçimi yenileyin, usulsüzlükler var, milletin iradesine yeniden başvurun diyor" şeklinde konuştu.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG