Erişilebilirlik

Bir Kuzey Koreli Asker Daha Güney’e Firar Etti


Kuzey Koreli Askerin Nefes Kesen Kaçışı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:37 0:00

Bir ay önce de bir Kuzey Koreli asker, asker arkadaşlarının kurşun yağmuru altında sınırı geçmişti. Askerin kaçısının görüntüleri yankı uyandırdı.

Kuzey Koreli bir asker daha, sınırdaki Tampon Bölge’yi geçerek Güney Kore’ye firar etti. Associated Press’in haberine göre, Güney Kore, firari askeri takip eden Kuzey Kore birliklerine 20 el uyarı ateşi açtı.

Güney Kore Yonhap haber ajansının bildirdiğine göre, ağır sis arasından, 19 yaşında olduğu belirtilen “düşük rütbeli” bir asker yerel saatle sabah 8 civarında bir askeri karakolun önünde belirdi.

Güney Kore Savunma Bakanlığı, asker belirdiği sırada Kuzey’den bir silah ateşi olmadığını kaydetti. Associated Press, daha sonra Güney Kore’nin askeri takip ettiği görülen Kuzey Koreli askerler tespit ettiğini ve 20 uyarı ateşi açtığını bildirdi. Habere göre, daha sonra Kuzey’den de silah sesi duyuldu ancak bunun misilleme amacı taşımadığı sanılıyor.

Bir ay önce de bir Kuzey Koreli asker, Kuzeyli askerlerin kurşun yağmuru altında sınırı geçmişti. Tampon Bölge içerisindeki Ortak Güvenlik Bölge’ye varmayı başaran asker, daha sonra Güney Koreli askerler tarafından kurtarılmış ve hastaneye kaldırılmıştı.

Bugünkü olay da, bu yıl içerisinde Kuzey Koreli bir askerin Güney’e dördüncü firarı oldu.

STÜDYO VOA

El Chapo’nun oğluna Teksas’ta baskın – 26 Temmuz
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG