Erişilebilirlik

BM Güvenlik Konseyi’nde Kudüs Tartışması


Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi bugün yeniden acil olarak toplanarak Kudüs’te yaşananları görüştü. Kapalı oturumda, hava saldırılarının kınanması ve çatışmaların derhal durması konusunda ortak bir açıklama yapılması konusunda ABD’nin itirazı üzerine ikinci kez uzlaşma sağlanamadı. Güvenlik Konseyi toplantısında BM Ortadoğu Barışı Özel Temsilcisi Tor Wennesland’ın 15 üyeli konseyi bölgede yaşanan son çatışmalarla ilgili bilgilendirdiği belirtildi.

BM Sözcüsü Stephane Dujjaric, Güvenlik Konseyi’nde kapalı yapılan oturum konusunda gazetecileri bilgilendirdi. Sözcü, Wennesland’ın konseye durumun giderek kötüleştiğini, İsrail ve Filistinliler arasında yıllardır yaşanan gerilimde bu kez çok ciddi tırmanış yaşandığını ve artan sivil kayıplardan çok endişe duyduğunu anlattığını, kaydetti.

Stephane Dujarric, BM Genel Sekreteri Guterres’in İsrail'in meşru güvenlik endişelerini kabul ettiğini ancak İsrail yetkililerinin de uluslararası hukuk kapsamındaki sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini düşüncesini Wennesland’ın konsey üyelerine ifade ettiğini belirtti.

Sözcü, BM Özel Temsilcisi Wennesland’ın konsey üyelerine, “İsrail güvenlik güçlerinin askeri operasyonlarında çaresiz sivilleri ve sivil hedefleri vurmasının da kabul edilemez olduğunu, Gazze’de yaşamını yitiren çocuklar için çok acı duyduğunu ifade ettiğini kaydetti.

Dujjaric, BM Genel Sekreteri Guterres’in çocukların şiddete uğramasından derin üzüntü duyduğunu, uluslararası topluma da çatışmaların sonlandırılması için derhal harekete geçme çağrısında bulunduğunu belirtti.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG