Erişilebilirlik

BM: Hava Saldırıları Sivilleri de Vuruyor


Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiseri Zeyd Raad el-Hüseyin, hava saldırılarının askeri ve sivil hedeflerin birbirinden ayırt edilerek yapılması konusunda daha dikkatli olunması çağrısında bulundu.

Yüksek Komiser el- Hüseyin,‘’IŞİD tarafından ayrım yapılmadan bombardımana ve

toplu infazlara maruz kalan siviller, ayrıca başta kuzeydoğudaki Rakka ve Deyrizor olmak üzere giderek artan hava saldırılarının da kurbanı oluyorlar’’ dedi.

Son zamanlardaki hava saldırılarında onlarca sivilin hayatını kaybettiğini ifade eden el- Hüseyin, ‘’Maalesef yeterli dikkattin gösterilmemesinin bedelini bu bölgelere sıkışıp kalmış zor durumdaki siviller ödüyor’’ dedi.

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiseri açıklamasında 15 Mayıs’ta düzenlenen hava saldırısında 16'sı çocuk, 12'si kadın olmak üzere 59 sivilin yaşamını yitirdiğini belirtti. Bir gün önce de bir başka köyde 23 çiftçinin hayatını kaybettiğinin bildirildiğini kaydetti.

Deyrizor ve Rakka’daki hava saldırılarının neden olduğu sivil kayıpların ve yaralanmaların artışının hava saldırılarında sivillerin korunmasına yönelik yeterli önlemler alınmamasından kaynaklandığını dile getiren Yüksek Komiser, ‘’Sırf IŞİD’in o bölgeyi elinde tutuyor olması daha az dikkatli olunabileceği anlamına gelmez. Siviller ister IŞİD’ın kontolunda ister bir başka grubun kontrolü altındaki bölgelerde olsunlar korunmalı’’ dedi.

STÜDYO VOA

El Chapo’nun oğluna Teksas’ta baskın – 26 Temmuz
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG