Erişilebilirlik

BM İzniyle Rus Gübresi Afrika'ya Gönderiliyor


Rus gübre üreticisi Uralchem-Uralkali, Hollanda, Estonya ve Belçika’da bulunan kendilerine ait gübre stoklarının Afrika ülkelerine gönderilmesi konusunda anlaşma sağlandığını açıkladı.

Şirket yöneticisi Dimitri Konyaev, konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği ülkelerinde tutulan 262 bin tondan fazla gübrenin Afrika ülkelerine ulaştırılması için Birleşmiş Milletler’le aktif bir şekilde çalıştıklarını söyledi.

Hollanda tarafından yapılan açıklamada da Rusya’ya karşı uygulanan ambargolar nedeniyle, Rotterdam limanında el konulmuş durumda bulunan 20 bin ton gübrenin, Birleşmiş Milletler’den gelen talep üzerine Malavi’ye gönderilmesine izin verileceği belirtildi.

Yapılan açıklamada, ambargolar ve yaptırım listesinde bulunan bir şirket yetkilisi nedeniyle gübre satışından Rus şirketinin herhangi bir gelir elde etmeyeceği vurgulandı.

Birleşmiş Milletler yetkilileri de ilk etapta Malavi’ye gönderilecek olan gübrenin bu hafta yola çıkacağı açıklandı. Rus şirket Hollanda dışında Belçika ve Estonya’da da el konulmuş durumda bulunan gübreleri bulunduğunu açıkladı.
Rus tahıl ve gübre ürünleri aslen Moskova yönetimine karşı uygulanan yaptırımlar kapsamında değil ancak Rusya mevcut ambargolar nedeniyle ödeme, sigorta ve liman işlemlerini gerekçe göstererek tahıl ve gübre ihracatında sorunlar olduğunu belirtiyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG