Erişilebilirlik

BM’de Görevli Filipinli Diplomatta Corona Virüsü Tespit Edildi


Birleşmiş Milletler Filipinler Daimi Temsilciliğinde görevli kadın bir diplomatta Corona virüsü tespit edildi.

Corona virüsü tespit edilen diplomatın Pazartesi günü 12.50 ile 13.20 saatleri arasında yaklaşık yarım saat BM genel merkezinde bulunduğu, bir sonraki gün ise bazı grip sendromlarıyla işe geldiğini bir gün sonra yapılan tetkikte ise Corona virüsü tespit edildiği, kaydedildi.

Kira Azucena
Kira Azucena

Filipinler BM Daimi Temsilci Yardımcısı Kira Azucena, Corona virüsünün tüm personele bulaşmış olabileceğini belirterek, ‘’Misyonun kapısına kilit vurduk. Çalışanlarımıza, bulaşıcı hastalıkla ilgili kendilerinde her hangi bir belirti görmeleri halinde tıbbi yardım ve kendilerini karantinaya alınmaları gerektiği talimatını verdik. Hepimize virüs bulaştığını varsayıyoruz” dedi. Filipinler’in BM Daimi Temsilciliği’nde 12 diplomatın görev yaptığı kaydedildi.

BM Filipinler Daimi Temsilciliği’nden konuyla ilgili yapılan resmi açıklamada, kadın diplomatta Corona Virüsü tespit edilmesinin ardından, BM Sağlık Direktörlüğü ve New York Sağlık Teşkilatı’nın bilgilendirildiği kaydedildi. BM Filipinler misyonunun faaliyetlerinin ikinci bir emre kadar durdurulduğu belirtildi. Filipinler misyonunda çalışanların genel sağlık durumunun iyi olduğu kaydedildi.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG