Erişilebilirlik

Bombalı Saldırıdan Bir Yıl Sonra HDP Mitingine Valilik Engeli


HDP geçen yıl kendi mitinginde düzenlenen bombalı saldırının yıl dönümünde yapmak istediği miting için valilikten izin alamadı. Bunun üzerine parti binası önünde küçük bir miting yapıldı. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı kastederek, ‘İnşallah senin siyasi sonun da yakındır ve bizim elimizden olacaktır’ diye konuştu.

Miting nedeniyle HDP İl Binası çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Partiye çıkan bütün sokaklar polis tarafından tutuldu. Parti binası önünde toplanan yaklaşık 3 bin kişi, Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çekti. Sık sık Öcalan lehine sloganların atıldığı mitingde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın aleyhine slogan atılınca polis uyardı. Polis, sloganların kesilmemesi halinde müdahale edeceklerini söyledi. Bunun üzerine parti yetkilileri de kitleyi uyardı. Miting sırasında bazı gruplar da Öcalan posterleri açtı.

İstanbul’da düzenlenen mitingden Diyabakır’a gelen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, mitingde bir konuşma yaptı. Demirtaş konuşmasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek, “Ey saray sultanı, sen sarayda zevk ve sefa içinde yaşarken, bu halka bu zulmü dayatıp, bu halkın evlatlarını bir birine kırdırtıp, öldürtüp Türküyle Kürdüyle gencecik bedenlerin tabutların üzerinden, kendi saltanatını hanedanını sürdürmeyi düşünüyorsan yanılıyorsun. Her zulüm sarayı, zulüm kalesi halkların direnişi karşısında bir gün yıkılacaktır. İnşallah senin siyasi sonun da yakındır ve bizim elimizden olacaktır” dedi.

Bombalı Saldırıdan Bir Yıl Sonra HDP Mitingine Valilik Engeli
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:03:27 0:00

Yeni anayasa da başkanlık sistemi dışında başka talep bulunmadığına dikkat çeken Demirtaş, hükümetin dış politikasını da eleştirdi. Demirtaş, «Yeni anayasa diyorsun, saltanat adı altında diktatörlük adı altında, başkanlıktan başka hiçbir şey konuşmuyorlar, anayasa dediğiniz tek madde değil ki. Özgürlükler ne olacak, haklar ne olacak, bunlarla ilgili tek vaadleri yok, vizyonları yok, fikirleri yok. Yapabildikleri tek şey Tayyip Erdoğan’ın mesajı okundu diye başbakanından, bakanına ayakta durmak, ‘hazır ol’da dinlemek. 14 yıldır izledikleri dış politikanın tamamı çöktü. Suriye’de hata yaptılar, hem de hatanın en büyüğünü yaptılar. Rusya ile ilişkilerde hata yaptılar AB ile ilişkilerde hata yaptılar. Irak’la, Kürtlerle, Kürdistan’la ilişkilerde hata yaptılar. İran’la Yunanistan’la, ya şimdi sorsanız, dünyada Türkiye’nin bir tane dostu ülke kaldı mı? Yok. Etkili olan dünyada sözü geçen tek ülke Türkiye’nin dostu değil. İlişkileriyle, hukuklarıyla, tarzlarıyla nefret ettirdiler. Dünyayı sanki bunlar yaratmış gibi okudular ve maalesef bütün dünyada kaybettiler. Şimdi gide gide nereye gidebiliyor Uganda. Bir tek Uganda’ya gidebiliyor” diye konuştu.

Miting konuşmaların ardından olaysız sona erdi.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG