Erişilebilirlik

Boston Türk Kültür ve Sanat Festivali’nin 27’ncisi


2006’dan bu yana kültürel zenginliğe ve çeşitliliğe dikkat çekmek için “Anadolu’nun Renkleri” teması altında düzenlenen Boston Türk Kültür ve Sanat Festivali sona erdi.

Bu yıl 27’ncisi düzenlenen, Türkiye’nin, kültür ve sanatını çeşitli yönleriyle ABD’de tanıtmayı amaçlayan festival kapsamında, sergiler, söyleşiler, belgesel, kısa film yarışması, Türk mutfağının tanıtımı gibi bir dizi etkinlik düzenlendi.

Festivalin kurucu direktörü Erkut Gömülü, salgın hastalık nedeniyle son iki yıldır sanal ortama taşımak zorunda kaldıkları festival etkinliklerinin bu yıl büyük ölçüde kapalı mekanlara dönmüş olmasından büyük mutluluk duyduklarını belirtti.

Gömülü, işbirliği yaptıkları kurum ve kuruluşların istihdama bağlı altyapı ve teknik sorunları nedeniyle tamamen normale dönüşün tahmin edilenden çok daha yavaş gerçekleştiğini söyledi.

Boston Türk Festivali Belgesel ve Kısa Film Yarışması’nın sonuçları açıklandı

Festival çerçevesinde bu yıl 17’ncisi düzenlenen belgesel ve kısa film yarışmasında 30’a yakın film sanal ortamda gösterildi. Yarışma jürisinde MIT Üniversitesi’nden medya akademisyeni Dr. Kurt Fendt, film eleştirmenleri Peter Keough ve Erin Trahan da görev aldı.

Yarışmada En İyi Belgesel Jüri Ödülü’nü yönetmenliğini Deniz Yüksel Abalıoğlu’nun yaptığı “Maffy’s Jazz”, En İyi Kısa Film Jüri Ödülü’nü yönetmenliğini Hazal Kara ve Sezin Ertek’in yaptığı “Yankı” adlı filmler aldı.

Jürinin yanı sıra izleyiciler de yarışma boyunca en iyi kısa film ve en iyi belgesel "Seyirci Ödülleri” için sanal ortamda oy kullandı.

Seyirci Ödüllerini belgesel dalında yönetmen Ayça Damgacı ve Tümay Göktepe’nin “Patrida”, kısa film dalında ise yönetmen Hasan Serin’in “Merhaba Afrika” filmleri aldı.

Ayrıca yarışmada bu yıl da özel mansiyonlar verildi. Belgesel dalında yönetmen Aslı Akdağ’ın Bekleyiş, Etna Özbek’in “Nosema”, Deniz Tortum ve Kathryn Hamilton’un “Our Ark”, Esra Yıldız’ın “Vatansız isimli” filmleri mansiyona değer bulundu.

Kısa film dalında ise yönetmen Emrah Yükselir’in “Cezayir Menekşesi”, Aziz Alaca’nın “Göl Kenarı”, Emre Mirza’nın “12 Saat”, Adar Baran Değer’in “Sar”, Arda Gökçe’nin” Sıradan Bir Gün” adlı filmleri özel mansiyona değer bulundu.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG