Erişilebilirlik

22. Boston Türk Film Festivali Başladı


22. Boston Türk Film Festivali Başladı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:04:24 0:00

Boston Türk Film ve Müzik Festivali 22’nci yılını kutlarken, programda bu yıl da Türk sinemasından bir seçkinin yanı sıra özgün konserler de yer alıyor. Boston Türk Film Festivali “Boston Society of Film Critics” (Boston Film Eleştirmenleri Derneği) tarafından 2019 yılında özel ödüle layık görülmüştü.

Festival, 27 Mart – 9 Nisan tarihleri arasında çevrimiçi de devam edecek. 1 Nisan – 29 Nisan tarihleri arasındaki konserler ise Goethe Enstitüsü’nde dinleyicilerle buluşuyor.

Festival direktörü Erkut Gömülü açılış konuşmasında festivalin pandemi sonrasında ilk kez seyirci ile buluşmasından mutluluk duyduklarını söyledi ve Türkiye’de yaşanan son deprem felaketinde yakınlarını kaybedenlere başsağlığı ve yaralananlara acil şifalar diledi. Deprem felaketi sonrasında yaşanan acı ve travmayı geride bırakmanın en iyi yollarından birisinin de sanatsal ve kültürel etkinliklere yönelmek olduğunu belirten Gömülü, bu yıl programda 17 filmin yer aldığını, festivaldeki konserlerde dinleyicileri deprem felaketinden etkilenenler için bağışta bulunmaya davet ettiklerini söyledi.

Festival müzik programıyla devam ederken 1 Nisan’da piyanist Hande Dalkılıç, sol el ile çalınan eserlerden hazırlamış olduğu özel repertuvarıyla Boston’lu dinleyicilerle 1 Nisan’da Goethe Enstitüsü’nde buluşacak. Piyanistlerin daha zayıf eli olarak kabul edilen sol el ile iki elin etkisini yaratacak eserlerin keşif dünyasında Scriabin, Reinecke ve Moszkowski’nin eserlerinin yanı sıra, konserlerinde Türk bestecilerinin kompozisyonlarına özel bir önem veren piyanist Hande Dalkılıç, Çetin Işıközlü’nün Yukarı Fırat Ezgileri albümünden eserler de çalacak. Piyanist Hande Dalkılıç’ın Boston’da başlayacak “Sol Elim” adını verdiği konser serisi ABD, Estonya, İtalya ve Türkiye’de devam edecek.

15 Nisan’da Goethe Enstitüsü’nde yer alacak “Nietzsche ve Müzik” adlı müzik ve felsefe etkinliğinde piyanist Ayşegül Durakoğlu Nietzsche’nin piyano kompozisyonlarına yer verirken akademisyen Yunus Tuncel de Nietzsche’nin hayatında müziğin öneminden söz edecek.

Festival’in 29 Nisan’da Goethe Enstitüsü’ndeki son etkinliğinde Grammy adayı, keman sanatçısı, vokalist ve Berklee College of Music öğretim üyesi Bengisu Gökçe “Inspiration: Sounds of Anatolia” adlı konserde gitarist Alper Tuzcu, kontrabas sanatçısı Max Ridley ve vurmalı çalgılarda George Lernis ile birlikte dinleyicileri Anadolu’dan ve Balkanlar’dan bir müzik yolculuğuna götürecek.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG