Erişilebilirlik

Burmalı Kadın Liderden Uzlaşma Çağrısı


Burmalı Kadın Liderden Uzlaşma Çağrısı
Burmalı Kadın Liderden Uzlaşma Çağrısı

Burma’da serbest bırakılan muhalefet lideri Aung San Suu Kyi, ülkeyi yirmi yıldır yöneten askeri hükümete zeytin dalı uzattı.

65 yaşındaki kadın lider Amerika’nın Sesi’ne verdiği demeçte kendisi ve yandaşlarının askeri yöneticilerle çatışma niyetinde olmadığını belirtti. Nobel Barış ödülü sahibi lider “Aynı şekilde askeri rejiminin de çatışmanın Burma’nın sorunlarına çözüm getirmeyeceği gerçeğini kavrayacağını umuyoruz” dedi

Cumartesi günü ev hapsi sona eren Aung San Suu Kyi, dışarı çıktığında binlerce yandaşı tarafından sevgi gösterileriyle karşılandı. Aung San, Pazar günü lideri olduğu Ulusal Demokrasi Birliği partisinin genel merkezinde yaptığı konuşmada ifade özgürlüğünün, demokrasinin temel taşı olduğunu vurguladı.

Burma’ya değişiklik getirmek için tüm demokratik güçlerle birlikte çalışmak istediğini belirten Aung San ancak bu hedefin askeri liderlerle görüşerek gerçekleştirilmesi gerektiğini söyledi. Doğru yolun bu olduğunu savunan kadın lider, aksi halde demokratik güçlerin bu hedeflerine “ ne kadar asil ya da haklı” olsa ulaşamayacaklarını belirtti.

XS
SM
MD
LG