Erişilebilirlik

Bursalı Türk Amerika’da İngilizce Öğretiyor


Bursalı Türk Amerika’da İngilizce Öğretiyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:06:58 0:00

Amerika, tüm dünyadan öğrencilerin özellikle yüksel lisans eğitimi için gitmek istediği ülkelerin başında gelir. Türk öğrenciler de Amerika’da genellikle çok yüksek maliyetli olan üniversitelerde eğitim alabilmek için burs imkanlarından veya üniversite masraflarında indirim yapan özel programlardan faydalanmaya çalışır.

Washington yakınlarındaki Prince George’s Üniversitesi Yabancı Diller Fakültesi Öğretim Üyesi Sevtap Frantz, 2005 yılında geldiği Amerika’da, İngilizce öğretmenliği alanındaki yüksek lisansını Curricular Practical Training (CPT) adlı programdan faydalanarak yapmış. Okurken çalışma imkanı veren program sayesinde George Washington Üniversitesi’nde yüksek lisans eğitimi alan Frantz, programın üniversite masraflarına büyük katkıda bulunduğunu söylüyor.

Bursa’da büyüyen ve Amerika’da yüksek lisans yapma hayalini kendi çabalarıyla gerçekleştiren Frantz, aynı hayalin peşinden koşan bütün gençlere cesaretli olmalarını ve Amerika’daki üniversitelerin sunduğu imkanları ayrıntılı şekilde araştırmalarını tavsiye ediyor.

Amerika’daki fırsat eşitliğine vurgu yapan Frantz, anadili Türkçe olan birinin Amerika’da İngilizce öğretmenliği yapabilmesini de buna bağlıyor. Herkes gibi kendisinin de kariyer hedeflerine ulaşırken zorluklarla karşılaştığını ancak Amerika’daki eğitim sistemini çok iyi tanıması ve anlaması sayesinde bu zorlukları aştığını belirtiyor.

STÜDYO VOA

El Chapo’nun oğluna Teksas’ta baskın – 26 Temmuz
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG