Erişilebilirlik

Çadırlarda Yaşayan Mültecileri Kış Korkusu Sardı


Çadırlarda Yaşayan Mültecileri Kış Korkusu Sardı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:18 0:00

Kış kapıda. Yunanistan’daki mültecileri soğuk korkusu şimdiden sardı.

Başkent Atina yakınlarındaki bu çadır kentte yaklaşık 10 bin mülteci kalıyor. Geçen baharda sınırların kapatılmasıyla Avrupa’nın diğer bölgelerine gidemeyen binlerce mülteci Yunanistan’da mahsur kaldı.

Dört çocuk babası Afgan Azizola Sedarat, " Soğuk havalar başladı ve bu havalarda çadırın içi ya da dışı farketmiyor, her yer soğuk. Yardım getirmiyorlar. Bazı ülkeler biliyor ki zaten o tür bir ölümden kaçtığımız ve insan olduğumuz için bizi şiddetle öldüremeyecekler. Ama burada yavaş yavaş ölüyoruz” diyerek sitem ediyor.

Azizola’nın ailesi, burayı evleri gibi hissetmek için ellerinden geleni yapmış. Önümüzdeki haftalarda bu kamptaki çadırların yerini prefabrik evler alacak.

Ancak mültecilerin hepsi o kadar şanslı değil. Uluslararası Kurtarma Komitesi'nden Jane Waite, Azizola ailesi gibi ihtiyaç sahiplerine yardım çabalarının yavaş ilerlediğini söylüyor.

Çadırların yerine prefabrik evlerin konulması gibi kış hazırlıkları devam ediyor. Ancak binlerce kişi ya çadırlarda mahsur kalacak ya da depolara sığınacak. Bazılarına göre Yunan hükümetinin bu konuda sorumluluk alması gerekiyor.

Schito’dakiler bazı hizmetler ve gelişmiş bir spor salonu erişimine sahip. Ancak en çok talep edilen, sabit duvarlar ve sıcak bir çatı.

Mülteciler kampı istedikleri zaman terk etmekte özgür. Birçokları kendilerini yine de burada hapsedilmiş hissediyor. Hava sıcaklıkları düşüyor ve kamp sakinleri daha umut dolu bir gelecek için yardım beklemeye devam ediyor.

STÜDYO VOA

ABD’de üniversite protestolarında gözaltılar 2 bin 300’ü geçti - 3 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG