Erişilebilirlik

Cain Başkan Adaylığından Çekilmeyi Düşünüyor


Cain Başkan Adaylığından Çekilmeyi Düşünüyor
Cain Başkan Adaylığından Çekilmeyi Düşünüyor

Cumhuriyetçi partinin başkan aday adaylarından Herman Cain’in yeni bir taciz iddiası üzerine durumun değerlendirmesi yaptığı öğrenildi

Yeni ortaya çıkan Ginger White adlı bir kadın, Cain ile 13 yıllık bir ilişkisi olduğunu öne sürdü. Evli olan Herman Cain daha önce eski çalışanları tarafından cinsel tacizle suçlanmıştı.

Siyah politikacı White ile ilişki iddiasını reddetti, kadına sadece para yardımı yaptığını ileri sürdü. Ancak Cain’in yardımcılarına danıştığı ve yeni iddiaların seçilme şansına darbe vurduğunu söylediği öğrenildi.

Başkan Barack Obama’nın karşısına çıkacak Cumhuriyetçi Parti adayının en iddialı isimlerinden biri olan 65 yaşındaki eski lokantacı cinsel taciz iddialarıyla oldukça yıprandı.

Birkaç ay öncesine kadar kimseni tanımadığı Herman Cain Cumhuriyetçi Parti içinde bile çok az insan tarafından biliniyordu. Cain kendini muhafazakâr siyah olarak niteliyor ve ulusal ve uluslararası olaylara ilgisizliğini “halktan biri” olduğuyla açıklıyordu.

Herman Cain’in yarıştan çekilmesi rakiplerinden en çok eski Temsilciler Meclisi Başkanı Newt Gingrich’in işine yarayacak.

XS
SM
MD
LG