Erişilebilirlik

California'daki Yangınlar Devam Ediyor


California eyaletinde halen 4 büyük orman yangını sürüyor.
California eyaletinde halen 4 büyük orman yangını sürüyor.

ABD’nin California eyaleti hali hazırda üç büyük orman yangınıyla mücadele ederken bölgede dördüncü bir yangın daha başladı. Bu yangının da kuru hava ve rüzgarın etkisiyle süratle büyüdüğü belirtiliyor.

Yetkililer eyaletin orta kesimindeki Fresno bölgesinde devam eden yangın nedeniyle haftasonu boyunca kurtarma ve bölgenin boşaltılması çalışması yapıldığını, 200’den fazla kişinin yangının etkilediği alanlardan tahliye edildiğini açıkladı.

California Orman ve Yangın Koruma Dairesi’nden yapılan açıklamada, hava koşullarının da etkisiyle bölgede 32 bin hektarlık alanın şu ana kadar yandığı belirtildi.

Madera kasabasında yerel yöneticiler, yangın nedeniyle bölgede yaşayan 157 bin kişiye eğer tehlikeli bir durum söz konusu olursa bölgeyi hızla boşaltmaları talimatı verdi.

Mendocino İlçesi'nde de şu ana kadar en az 400 hektarlık alanın yandığı, bölgedeki bir binanın yangın nedeniyle kül olduğu belirtiliyor.

Mendocino Şerifi, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, yangın nedeniyle bölgeden tahliye olmak isteyen kişilerin vakit kaybetmeden 911 acil çağrı merkezini arayarak yardım talep etmelerini istedi.

Yangın, merkezi San Francisco'daki PG&E enerji şirketinin nakil hatlarını da etkiledi. Yetkililer, yangın nedeniyle 22 bölgede en az 172 bin kişiye elektrik ulaştırılamadığını açıkladı.

California eyaletinin güneyinde, San Diego şehrinin doğu kısmında devam eden yangında da şu ana dek en az 6 bin 900 hektarlık alanın küle döndüğü belirtiliyor.

Yetkililer, yangın söndürme çalışmalarına askeri uçakların da katkı sağladığını açıkladı.

Los Angeles şehrinin güneydoğusundaki San Bernardino bölgesinde de devam eden bir yangın var. California Valisi Gavin Newsom, eyalette Fresno, Madera, Mariposa, San Bernardino ve San Diego’da devam eden yangınlar nedeniyle acil durum ilan edildiğini açıkladı.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG