Erişilebilirlik

'Can' Filmi Uluslararası Festivallerde Büyük İlgi Görüyor


Yönetmen Raşit Çelikezer’in filminde başrol oyuncuları Selen Uçer, Serdar Orçin ve Yusuf Berkan Demirbağ

Yurt içinde ve yurt dışında birçok festivale katılan Can filmi, 11 Mayıs’ta Türkiye’de vizyona girdikten sonra büyük ses getirdi. Daha Türkiye’de gösterime girmeden önce Amerika’da Sundance Film Festivali’nde Jüri Özel Ödülü alan “Can” filmi, bu ay dünyaca ünlü üç festivalde daha gösterilecek.

Önce 5-14 Temmuz tarihleri arasında 29. Kudüs Film Festivali’ne katılacak olan CAN, 9 ve 12 Temmuz tarihlerinde Dostlar ve Komşular (Friends & Neighbors) Bölümü’nde katılımcılara sunulacak.

Senarist ve yönetmenliğini Raşit Çelikezer’in üstlendiği filmin başrollerini Selen Uçer, Serdar Orçin, Yusuf Berkan Demirbağ ve Erkan Avcı oynuyor.

Anne-baba olmayı, sabretmeyi, sevgiyi, gururu ve pişmanlığı anlatan “Can”; 10-15 Temmuz tarihleri arasında da İrlanda’da 24. kez gerçekleştirilecek olan, Avrupa’nın en büyük bağımsız film festivallerinden Galway Film Fleadh programında yer alacak. Burada Dünya Sineması Bölümü’nde 24 filmle birlikte yarışacak olan Can’ın gösterim tarihi 12 Temmuz olacak.

CAN, son olarak da 14-22 Temmuz tarihleri arasında Japonya’ya konuk oluyor. 9. Skip City International D-Cinema Film Festivali’nde yarışacak 12 filmden biri olan CAN 15-20 Temmuz tarihlerinde gösterilecek. Sony şirketinin sponsorluğunda yürütülen festival, yalnızca dijital teknolojiyle çekilmiş bağımsız filmleri kabul ediyor. Bu yıl rekor katılım gerçekleşen festivale uzun metrajda 571 film başvurdu.




“Can”ın Ödülleri

Defne Film Prodüksiyon ve Efekt Yapım’ın ortak yapımı olan “Can”; Türkiye galasını gerçekleştirdiği 48. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nden 2 ödülle döndü. Uluslararası galasını yaptığı 2012 Sundance Film Festivali’nde ise Jüri Özel Ödülü’nü kucaklayan “Can”; 31. Uluslararası İstanbul Film Festivali’nde Ulusal Yarışma Bölümü’nde gösterildi. Ardından 38. Seattle FF (Amerika), 10. Brüksel FF (Belçika) ve son olarak da 20. ArtFilmFest (Slovenya) festivallerinde yarıştı.

“Can”ın konusu

Raşit Çelikezer’in, çocukların zor zamanlarını anlattığını söylediği “Can”, yönetmenin ikinci sinema filmi. Aileler ve çocukları üzerine eğilen filmde, toplumdaki yerini dengelemeye çalışan ve geçim sıkıntısı çeken kişilerin öyküsü anlatılıyor.

Selen Uçer, Serdar Orçin, Yusuf Berkan Demirbağ, Erkan Avcı, Zeynep Yalçın, Cengiz Bozkurt, İdil Yener, Serhat Nalbantoğlu, Erdal Cindoruk, Sait Genay, Nisa Melis Telli ve Kürşat Alnıaçık’ın rol aldığı filmin öyküsü, yönetmen ve senarist Raşit Çelikezer ile Nüans Çelikezer’e ait.

Türkiye dağıtımcılığını Tiglon’un üstlendiği “Can” ın, uluslararası tanıtımını Amerikan Shoreline Entertainment firması yürütüyor.



Bilgi için: www.canfilmi.com
http://www.facebook.com/pages/CAN/252217261478636
info@slefilms.com

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG