Erişilebilirlik

Canan Kaftancıoğlu: “Çaresizliklerini Görüyorum”


Türkiye’de en fazla seçmenin yaşadığı kent olan İstanbul, hafta sonu Cumhur ve Millet ittifaklarının en büyük mitinglerine ev sahipliği yapacak. İstanbul’da Cumartesi günü Kılıçdaroğlu ve diğer ittifak liderlerinin katılacağı büyük mitingi CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, “O mitinginde gelen herkes kendisini gelecekte tarihsel bir günde ben de oradaydım diyebileceği bir coşku yaşayacak” sözleriyle tanımlıyor. Kaftancıoğlu, negatif söylemlerin ve iftiraların olmayacağı 86 milyonun kardeşçe yaşayacağı bir Türkiye’yi anlatacaklarını söylüyor ve büyük bir katılım bekliyor. İktidarın sertleşen söylemlerini çaresizlikten kaynaklandığını savunuyor:

“Son düzlükte yaklaştıkça kaybettiklerini gördükçe her geçen gün daha da agresifleşiyorlar ve kazanabileceklerine dair sözleri yok, söylemleri yok, geleceğe dair vaatler yok, umutları yok. Yollarda olmalarına rağmen sanki muhalefet partisiymiş gibi bize yetki verince şunu yapacağız gibi vatandaşın güldüğü seçim rüşvetleri var. Öyle olunca gittikçe kötüleşmekten başka, gittikçe kutuplaştırmaktan, nefret söyleminden ve insanları algılar üzerinden siyaset yapmaktan başka çareleri yok. Çaresizliklerini görüyorum. Bizi izleyenlere de şunu söylemek istiyorum. Hiç muhatap olmasınlar. Bırakalım bunu yapanlar kendi çöplüklerinde debelensinler. Biz burada kadınıyla genciyle geleceğe dair hayali hayatı yaşamak için, insanca yaşamak için mutlu olanlarla bu mutlu süreci yürütelim.”

Canan Kaftancıoğlu: “Çaresizliklerini Görüyorum” - Seçim 2023
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:09:47 0:00

“Seçim gecesi için her türlü hazırlığımız var”

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu 14 Mayıs için teşkilat olarak büyük hazırlık yaptıklarını ve sandıktan çıkan sonuç ne olursa olsun gerçeği 86 milyona duyurmayı planladıklarını söyledi. Peki aradaki fark az olur, oyların yeniden sayılması süreci yaşanması senaryosu 2019 yerel seçimlerinde olduğu gibi bir kez daha yaşanırsa?

“İktidardaki kötülüğün, o çürütmeye çalıştıkları koltuktan kalkmamak için yapacakları kötülüklerin sınırı yok. Bizim de azmimizin ve aklımızın sonu yok diyoruz. Onlar ne yaparlarsa yapsınlar biz halkın iradesinin arkasında durmaya ve sonucunu tescil ettirme konusunda her türlü hazırlıklarımız var. Hiç endişe etmesinler. Fark az olursa vatandaşımıza düşen zorunluluklar var. Benim bir oyumdan ne olur diye düşünmesin. Farkı da çok açalım o zaman.”

Kılıçdaroğlu, kutlama için sokağa çıkmayın uyarısını neden yaptı?

Canan Kaftancıoğlu’na Kemal Kılıçdaroğlu’nun kutlamalar için sokağa çıkmayın uyarısını da sorduk:

“Seçimleri demokratik yarışlar olarak görmeyenlerin seçim sandıklarından sadece kendileri çıkması gerektiği zorunluluğu olduğunu düşünenler seçim kaybedince agresifleşebileceklerini bildiğimiz için. Biraz da bu iklimde üretilmek istenen kutuplaştırma sürecinde kraldan çok kralcıların kendilerine göre bilerek toplumu terörize etmek isteyen i̇nsanların çıkabileceğini bildiği için bu yerinde uyarı yaptı. Genel başkanımızın bu uyarısı ile birlikte ne kadar bugün ülkeyi yönetenler toplumu kutuplaştırmak isterse istesinler sahada bir sağduyu var. Sahada bütün siyasi parti yöneticileri dahil olmak üzere çıkan sonuç ne olursa olsun “Bizim başımızın üzerinde yeri var” duygusu var. O yüzden bu seçim, kaybedeni olmayan bir seçim başarısı olarak karşımıza çıkacak. O nedenle bizlerin sadece sahaya çıkıp aman şunlara karşı kazandık deme gibi bir ihtiyacımız yok çünkü herkes kazanmış olacak. Bunun karşısında birkaç tane iktidarın kutuplaştırma politikalarının etkisinde kalıp sokağa çıkan insanlar olursa, onları kendi halinde bırakalım düşüncesiyle böyle diyoruz."

  • 16x9 Image

    Mehtap Çolak Yılmaz

    Mehtap Çolak Yılmaz, 1997 yılında Star Haber’de başladığı televizyon haberciliğine, 2000 yılında ATV Haber’le devam etti. Avrupa ve Ortadoğu başta olmak üzere dünyanın birçok bölgesinde haber takip etti, söyleşiler ve canlı yayınlar yaptı. 2003 yılında iki ay boyunca Irak’ın işgalini Bağdat ve Kuzey Irak’tan takip etti. 2005 yılında  ATV Haber Washington Temsilcisi olarak mesleğine Amerika’da devam eden Yılmaz, 2012 yılından bu yana da Amerika’nın Sesi’nde çalışıyor.

STÜDYO VOA

El Chapo’nun oğluna Teksas’ta baskın – 26 Temmuz
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG