Erişilebilirlik

Çapoğlu: “Silahlı Mücadele Bitmeden Müzakere Olmaz”


Çapoğlu: “Silahlı Mücadele Bitmeden Müzakere Olmaz”
Çapoğlu: “Silahlı Mücadele Bitmeden Müzakere Olmaz”

“Batı, terör konusunda Türkiye’ye çifte standart uyguluyor”

“Terörle Mücadelede Hükümet Yetersiz Kaldı”

ANSAV Başkanı Profesör Gökhan Çapoğlu, terörle mücadelede hükümetin yetersiz kaldığını, Avrupa Birliği’nin koşullarına uymaya çalışırken, terörle mücadelenin hukuki ve yasal temelinin gevşetildiğini söyledi. Anadolu Stratejik Araştırmalar Vakfı (ANSAV) Başkanı, İngiltere dahil Avrupa Birliği’nin bütün ülkelerinde sert terörle mücadele yasaları uygulandığını, Türkiye’ye gelince bu ülkelerin farklı önerilerde ısrarlı olmalarını anlamanın mümkün olmadığını belirtti. Amerika’nın Sesi Türkçe Bölümü’nden Hülya Polat’ın sorularını yanıtlayan Profesör Gökhan Çapoğlu, “Eğer Türkiye İngiltere’nin anti-terör yasalarını alıp Türkiye’de uygulasaydı bugün terörle çok daha etkili bir şekilde mücadele ediyor olurdu” dedi.

“PKK Silah Bırakmadan Müzakere Yapılmamalı”

PKK’yla müzakerelerin başlaması için örgütün silah bırakmasının şart olduğunu savunan Profesör Çapoğlu, İngiltere’de İRA ve İspanya’da ETA örneklerini verdi. Hükümetin veya hükümete yakın çevrelerin PKK ile terör devam ederken görüşme yapmasını şiddetle eleştiren Gökhan Çapoğlu, bunun örgüte terör eylemlerini arttırma cesareti verdiğini kaydetti. Türkiye’nin terör sorununu önce ülke içinde çözmesi gerektiğini vurgulayan Profesör Çapoğlu, örgütün silah, sigara, insan kaçakçılığından sağladığı gelir ve öteki finans kaynakları kurutulmadığı sürece, saldırıları durdurmanın zor olduğunu bildirdi. Sınır ötesi operasyonlardan ve Irak merkezi hükümeti ile Kuzey Irak’taki bölgesel yönetimden destek ummanın gerçekçi olmadığını belirten Gökhan Çapoğlu, Barış ve Demokrasi Partisi’nin son açıklamalarını da şiddetle eleştirdi.

“Batı ve Amerika Terörde Türkiye’ye Çifte Standart Uyguluyor”

Anadolu Stratejik Araştırmalar Vakfı ANSAV Başkanı Profesör Gökhan Çapoğlu, Amerika, NATO ve Avrupa Birliği’nin son saldırıyı kınadıkları açıklamaları gerçekçi bulmadığını da söyledi ve “Sadece kınamak yeterli değil, böyle bir terör örgütü kendi topraklarında saldırılar düzenliyor olsaydı, bu ülkeler Türkiye’den davranmasını istedikleri gibi davranabilirler miydi?” diye sordu. Demokratik haklar konusunda sadece Kürt kökenli vatandaşların değil kendisi dahil birçok Türk vatandaşının sorunları olduğunu söyleyen Profesör Çapoğlu, “yüzde 10 barajının yüzde 3’e indirilmesini, telefonlarımın dinlenmemesini, toplantı yapmama engel olunmamasını, görüşlerim yüzünden yargılanmamayı ben de istiyorum” diye konuştu.

ANSAV Başkanı Profesör Gökhan Çapoğlu’yla yaptığımız söyleşinin tamamını aşağıdaki ses dosyasından dinleyebilirsiniz.


XS
SM
MD
LG