Erişilebilirlik

Castro’nun Yeni Fotoğrafları Gündemde


Bir ay önce çekildiği belirtilen ve Komünist Parti yayın organı Granma gazetesinde yayınlanan fotoğraflarda 88 yaşındaki Fidel Castro bir öğrenci lideriyle konuşurken görülüyor.

Küba, Fidel Castro’nun sağlık durumunun kötüye gittiği konusundaki söylentilere karşı geçen Ağustos’tan bu yana ilk kez eski devlet başkanının fotoğraflarını yayınladı

Komünist Parti yayın organı Granma gazetesinde Pazartesi günü yayınlanan fotoğraflarda 88 yaşındaki Fidel Castro bir öğrenci lideriyle konuşurken görülüyor. Gazete fotoğrafların bir ay önce çekildiğini bildirdi. Geçen ay Fidel Castro’yla görüşen Brezilyalı bir dinbilimci de eski liderin zayıf ancak sağlıklı olduğunu ve zihninin berraklığını koruduğunu belirtmişti.

Fidel Castro 2006 yılında sağlık sorunları nedeniyle iktidarı kardeşi Raul Castro’ya devretmişti. Castro son yıllardakamusal hayata nadir olarak katıldı ve sınırlı sayıda açıklama yaptı. Eski liderin halk arasına son çıkışının üzerinden bir yılı aşkın süre geçti.

Fidel Castro, Aralık ayında Başkan Obama’nın Washington’la Havana arasındaki ilişkilerin normalleştirileceği yolundakitarihi açıklaması karşısında sessizliğini bozmuş ve bu diplomatik gelişmeye karşı olmadığını söylemişti.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG