Erişilebilirlik

'Türkiye Halkları AK Parti’yi Cezalandırdı'


HDP Gaziantep Milletvekili Celal Doğan'la söyleşi
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:04:45 0:00

Gaziantep’in Cumhuriyet Halk Partili eski Belediye Başkanı olan ve bu yasama döneminde Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne Halkların Demokratik Partisi’nden (HDP) milletvekili seçilen Celal Doğan, “Türkiye halklarının AK Parti’yi cezalandırdığını” söyledi.

Gaziantep’te Amerika’nın Sesi Kürtçe Bölümü’nden Mutlu Civiroğlu’na konuşan Celal Doğan, HDP’nin Gaziantep’te kazanmasının nedenleri arasında kente belediye başkanı olarak eski hizmetleri olduğuna değindi, sonradan gelen AK Parti belediyesini yeterli hizmet vermemekle suçladı. Doğan ayrıca HDP oylarının bir diğer kısmının partinin “Türkiye’de açmış olduğu demokrasi penceresi” olduğunu kaydetti.

Adalet ve Kalkınma Partisini “konjonktürel” bir parti olduğunu savunan Doğan, bu partinin “sağın dağılmış ve başarısız ekonomi politikaları üzerine kurulduğunu” savundu.

HDP Gaziantep Milletvekili Doğan, 13 yıldır seçimi kaybetmeyen AKP’nin son seçimde yaşadığı oy ve sandalye kaybını “sonun başlangıcı” diye yorumladı.

Doğan HDP’nin yüzde 10 seçim barajını aşarak parlamentoya girmesiyle ilgili olarak da “Barışın dili kazanmıştır, savaşın dili kaybetmiştir” diye konuştu.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG