Erişilebilirlik

CENTCOM: “Suriye’de helikopter kazasında 22 ABD askeri yaralandı”


ABD ordusu, hafta sonu Suriye'nin kuzeydoğusunda meydana gelen bir helikopter kazasında 22 askerinin yaralandığını, kazanın nedeninin araştırıldığını ve herhangi bir düşman ateşinin söz konusu olmadığını açıkladı.

“Suriye’de helikopter kazasında 22 ABD askeri yaralandı”
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:00:59 0:00


ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) açıklamasında, 11 Haziran’daki kaza sonrası askerlerin tedavi gördüğü ve 10'unun bölge dışındaki "daha donanımlı bakım tesislerine" nakledildiği belirtildi.


Açıklamada, "Suriye'nin kuzeydoğusunda meydana gelen bir helikopter kazası 22 ABD askerinin çeşitli derecelerde yaralanmasına neden oldu. Düşman ateşi rapor edilmedi" dedi.

ABD destekli Suriye Demokratik Güçleri’nin lideri Mazlum Abdi, Twitter’dan yaptığı açıklamada, "Suriye'nin kuzeyinde düşen ABD helikopterindeki yaralılara acil şifalar diliyoruz. Bölgenin istikrarını sağlamak için IŞİD'e karşı koalisyondaki ortaklarımızla birlikte çalışmaya devam edeceğimizi taahhüt ediyoruz" dedi.


Suriye'de sayısı açıklanmayan sözleşmeli askerle birlikte ortalama en az 900 ABD kuvveti bulunuyor. ABD özel harekat kuvvetleri de ülkeye girip çıkıyor; ancak bunlar genellikle küçük ekipler halinde ve resmi sayılara dahil değil.

ABD güçleri 2015 yılından bu yana, Suriye'de Kürtler’in liderliğindeki Suriye Demokratik Güçleri'ne, IŞİD’e karşı mücadelede danışmanlık ve destek vermek üzere bulunuyor. Örgütün 2019 Mart ayında Suriye'de yenilgiye uğratılmasından bu yana ABD birlikleri, 2014 yılında Irak ve Suriye'de geniş bölgeleri kontrol altına alan IŞİD’in geri dönüşünü engellemeye çalışıyor.

Ancak IŞİD'in uyuyan hücreleri tehdit oluşturmaya devam ediyor. Ayrıca Suriye'deki gözaltı merkezlerinde tutulan yaklaşık 10 bin IŞİD savaşçısı ve ülkenin kuzeydoğusundaki iki mülteci kampında yaşayan binlerce aile üyesi var.

Suriyeli Kürtler’in liderliğindeki yetkililer geçen Cumartesi günü, bölgedeki hapishanelerde tutulan yüzlerce IŞİD savaşçısının, vatandaşı oldukları ülkelerin kendilerini geri almayı reddetmesinin ardından yargılanacağını duyurdu.

STÜDYO VOA

ABD Ordusu, Gazze açıklarında geçici iskeleyi kurdu - 16 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG