Erişilebilirlik

CHP’li Çelik: ''14 Mayıs'ta sadece 313 ıslak imzalı tutanağa ulaşılamadı''


HP Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden (BİTEM) Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Devrim Barış Çelik
HP Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden (BİTEM) Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Devrim Barış Çelik

CHP Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden (BİTEM) Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Devrim Barış Çelik, 14 Mayıs'taki seçim güvenliği eleştirilerine karşı, sadece tüm sandıklardan 313'ünde ıslak tutanağa ulaşılamadığını, sonrasında ise bütün tutanaklara ulaşıldığını açıkladı. Çelik, “Sonucu değiştirecek bir durum yoktu” dedi.

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem TBMM Genel Seçimi'nin ardından Onursal Adıgüzel’in istifası üzerine CHP Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden (BİTEM) Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olan Devrim Barış Çelik, bugün ilk defa kameralar karşısına çıktı.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin 28 Mayıs’taki ikinci turuna ilişkin BİTEM’in aldığı önlemleri anlatan Çelik, “Sızma testleri başarıyla tamamlanmış, yük testleri ise gerçekleştirilmiştir. Güncellediğimiz sistemimiz uzmanlar tarafından test ediliyor. Siyasi partiler için seçim, sistem değil ıslak imzalı tutanaktır. Bu seçim ikinci tura kalmış, Erdoğan güven oyu alamamıştır. Siz sandığa gelin oyunuzu kullanım, gerisini CHP’ye ve Millet İttifakı’na bırakın” dedi.

CHP’li Çelik: 14 Mayıs'ta sadece 313 ıslak imzalı tutanağa ulaşılamadı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:17 0:00


İlk turda kamuoyunda CHP'nin bir haber ajansı ya da medya kuruluşu gibi seçim takibi yayınlayacağı beklentisi oluştuğunu ancak bunun yanlış olduğunu belirten Çelik, “Bizim seçim takip ekranımız siyasi parti temsilcilerimizin halkı bilgilendirdiği sistemdir. Vatandaşların sandığını takip etmesi için o gece bir web sayfası açtık, gelen talep ve siber saldırılar nedeniyle o gece yavaşladı. Seçimden sonra sistemimizi güncelledik" diye konuştu.

Çelik, VOA Türkçe’nin sorusu üzerine Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun çağrısı kapsamında oy kullanılacak her yerde, sandık kurulu üyeliklerine atama yapıldığı ve müşahitler de bulunduracaklarını söyledi.

Çelik, 14 Mayıs'ta 190 bini aşkın sandıktaki tutanak eksikliği sorusu üzerine ise "313 ıslak tutanağa ulaşılamadı. Ancak Salı günü itiraz süreci sona ermeden önce bütün tutanaklara ulaşıldı. Sonucu değiştirecek bir durum yoktu” yanıtını verdi.

  • 16x9 Image

    Yıldız Yazıcıoğlu

    Yıldız Yazıcıoğlu, 1994-1998 döneminde Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı. Mesleğe 1997 yılında Cumhuriyet’te stajyer olarak başladı. 1998-2000 döneminde yüksek lisans eğitimine devam etti. 2000 – Mayıs 2009 döneminde Milliyet’te mesleki kariyerini cumhurbaşkanlığı ve parlamento muhabirliği noktasına taşıdı. 2009 - 2011 yıllarında ABD’nin başkenti Washington DC’de kariyerini sürdürdü ve farklı medya kuruluşları için temsilcilik – yorumculuk görevlerini yürüttü. Bu dönemde VOA Türkçe’de eğitim aldı ve görev yaptı. Ardından Ankara’ya dönüşünde Habertürk TV’de, ArtıBir TV’de görevler üstlendi. Şu anda VOA Türkçe ekibinde görev almayı sürdürüyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG