Erişilebilirlik

CHP Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce: 'Partili Olmayacağım'


Muharrem İnce
Muharrem İnce

Günlerdir beklenen ve birçok ismin öne çıktığı ana muhalefet partisinin cumhurbaşkanlığı seçimlerine hangi adayla gireceği belli oldu. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki adayının Muharrem İnce olduğunu açıkladı. ​

“Partili cumhurbaşkanı olmayacağım”

CHP Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, parti rozetini çıkararak, "partili" değil tüm Türkiye'nin cumhurbaşkanlığı için aday olduğunu söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cuma sabah milletvekilleriyle basına kapalı toplantı ardından İnce'nin adaylığını açıkladı. Öncesinde CHP TBMM Parti Grubu'nda, İnce'nin adaylığı için vekiller Yüksek Seçim Kurulu'na iletilecek başvuru metnini imzaladı.

Kılıçdaroğlu, "Gel bakalım" diyerek kürsüye çağırdığı İnce'yi aday gösterdi.
İnce, eline mikrofonu aldığında ilk seçim vaadini verdi ve partili cumhurbaşkanı olmayacağını söyledi. Ardından yakasındaki CHP rozetini Kılıçdaroğlu'na emanet ettiğini kaydetti. Kılıçdaroğlu da, İnce'ye Türk bayrağı rozeti taktı.

"Ben beş ay kıdemliyim"

İnce, CHP Genel Başkanı seçilemediği için aday olamayacağı yaklaşımına tepki gösterdi. İnce, Erdoğan'ın geçmişte milletvekili ve belediye başkanı olamadığı dönemi hatırlattı. Erdoğan'dan önce 3 Kasım 2002 Genel Seçimleri'nde vekil olduğunu hatırlatan İnce, "Erdoğan, 5 ay sonrasında Mart 2013'te vekil oldu. Yani ben 5 ay kıdemliyim. Eğer askerlikte olsaydı ben çavuştum, o ise onbaşı" ifadesiyle salondan yoğun alkışaldı.

İnce, Cumhurbaşkanı seçilirse Beştepe'deki Saray'ı eğitim amaçlı kullanıma vereceğini ve Çankaya Köşkü'nde oturacağını da söyledi.

Muharrem İnce Kimdir?

​CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Kürt seçmenlerin önemini vurgulayan isimlerden. Geçtiğimiz dönem TBMM’de görev yapan bir CHP milletvekili, Amerika’nın Sesi’ne hafta başında verdiği mülakatta, “Muharrem İnce yabana atılmamalı. Mevcut aday adayları arasında parti tabanını en fazla heyecanlandıracak isim şüphesiz İnce. Ekmeleddin İhsanoğlu zamanında gönülsüz çalışan ama yine de çalışan örgütümüz İnce için canla başla çalışır. Ancak İnce’ye parti dışından çok yüklenme olur hele de Ramazan ayında. Halbuki dini yanı en güçlü olan CHP’lilerin başında İnce gelir” demişti.

2002 yılından beri TBMM’de Yalova Milletvekili olarak görev yapan İnce, 2014 ve 2018’deki CHP kurultaylarında Kılıçdaroğlu’nun karşısına genel başkan adayı olarak çıktı. Geçtiğimiz Şubat’ta yapılan büyük kurultayda 790 oyla yeniden genel başkan seçilen Kılıçdaroğlu’na karşı 447 delegenin desteğini aldı.

  • 16x9 Image

    Yıldız Yazıcıoğlu

    Yıldız Yazıcıoğlu, 1994-1998 döneminde Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı. Mesleğe 1997 yılında Cumhuriyet’te stajyer olarak başladı. 1998-2000 döneminde yüksek lisans eğitimine devam etti. 2000 – Mayıs 2009 döneminde Milliyet’te mesleki kariyerini cumhurbaşkanlığı ve parlamento muhabirliği noktasına taşıdı. 2009 - 2011 yıllarında ABD’nin başkenti Washington DC’de kariyerini sürdürdü ve farklı medya kuruluşları için temsilcilik – yorumculuk görevlerini yürüttü. Bu dönemde VOA Türkçe’de eğitim aldı ve görev yaptı. Ardından Ankara’ya dönüşünde Habertürk TV’de, ArtıBir TV’de görevler üstlendi. Şu anda VOA Türkçe ekibinde görev almayı sürdürüyor.

STÜDYO VOA

ABD’de üniversite protestolarında gözaltılar 2 bin 300’ü geçti - 3 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG