Erişilebilirlik

CHP Lideri Kılıçdaroğlu Geceyi Depremzedelerle Geçirdi


CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş'ta sivil toplum kuruluşları, meslek odaları, esnaf, ticaret, sanayi ve ziraat odalarının temsilcileriyle buluştu.

Depremin ardından dördüncü kez bölgeye giden Kılıçdaroğlu, geceyi Kahramanmaraş'ta bir çadırkentte geçirdi. Gün boyu deprem alanında vatandaşları ziyaret eden Kılıçdaroğlu, akşam saatlerinde ise bir çadırda, Kahramanmaraş’taki sivil toplum kuruluşları, meslek odaları, esnaf, ticaret, sanayi ve ziraat odalarının temsilcileriyle biraraya geldi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu Geceyi Depremzedelerle Geçirdi
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:42 0:00

Toplantı sonrası basın mensuplarına bir açıklama yapan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Kısa vadede esnafın, sanayicinin, tüccarın, evi, dükkânı yıkılan insanın faiz borçlarının mutlaka silinmesi lazım. Kredi borçlarını ise onların kaldırabilecekleri bir zaman dilimine göre ayarlanması ve taksitlendirilmesi lazım. Ciddi sorun yaşayan sanayi kuruluşları var. Bu sanayi kuruluşlarının yeniden ayağa kaldırılması lazım“ dedi.

“Devleti yönetmek ciddiyet ister“

İktidarın deprem sonrası yaşanan krizin yönetimi konusunda çözüm odaklı hareket etmediğine dikkat çeken Kılıçdaroğlu, devleti yönetenlerin kısa vadede ne yapacaklarını açıklamaları gerektiğini belirterek sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi: “Devlet dediğiniz kurum liyakatle yönetilir. Devlet dediğiniz kurum, bir riskle, tehlike ile karşı karşıya kaldığında neyi, nasıl yapacağını, hangi vadede yapacağını oturup topluma ifade eder. Kendilerine, sanayici arkadaşlara sordum, acaba değişik alanlardan Hazine, Maliye, Bayındırlık, Planlama’dan bürokratlar gelip de sizinle konuştular mı? Var olan sorunlarınız için size bir proje sundular mı? Bunun yapılabilirliği konusunda sizi tatmin edip etmediği konusunda bir çalışma yaptılar mı diye. Devlet yönetimi ciddiyet ister. Günübirlik kararlarla devlet yönetilmez. Bu anlayış sorunları çözmez, var olan sorunları çok daha büyük yeni sorunlar ekler“

“Var olan sorunların tamamını millet ittifakı olarak sırtlanacağız“

Vatandaşların umutsuzluğa kapılmamaları gerektiğine dikkat çeken Kılıçdaroğlu, millet ittifakı olarak sorunların tamamını çözeceklerini belirtti. Depremde yıkılan yapılarla ilgili sorumluların eksiksiz yargılanmaları gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Bir binanın, bir iş yerinin yapımında sadece bir kişinin sorumluluğu yoktur. O binanın, o iş yerinin yapımından eve taşınıncaya kadar olan süreçte, onlarca kişinin imzası vardır. Ve onlarca kişinin her birisinin de ayrı ayrı sorumluluğu vardır. Sorumlular hakkında da davaların açılması lazım. Yani bu kadar insanın ölümünden sorumlu olanların, imza atanların ellerini, kollarını sallayarak kentlerin sokaklarında gezmesini asla kabul etmiyorum. Yeri geldiğinde onların da hesap vermesi lazım. Yazıktır, günahtır. Bu kadar insanın kanı yerde kalmamalı“ ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'na, CHP Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen de eşlik etti

STÜDYO VOA

ABD’nin inşa ettiği geçici liman üzerinden Gazze’ye yardım sevkiyatı başladı - 17 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG