Erişilebilirlik

Clinton: 'Beşar Esad Ağır Bedel Ödeyecek'


Suriye'nin Dostları toplantısına katılan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah bin Zayid el Nahvan'la
Suriye'nin Dostları toplantısına katılan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah bin Zayid el Nahvan'la

Amerika Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın, halkının haklarını ihlal etmenin ve uluslararası iradeye karşı koymanın bedelini ağır ödeyeceğini açıkladı.

Clinton Tunus’ta 70 ülke ve uluslararası örgütün temsilcileriyle birlikte “Suriye’nin Dostları” toplantısına katıldı. Suriye’de binlerce kişinin öldüğü kanlı olaylara son vermek amacıyla toplanan konferansa Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da katıldı.

Batılı ülkeler ve Arap Birliği’nin başını çektiği Suriye’nin Dostları grubu Şam hükümetine, şiddet olaylarına son vermesi ve bu olaylardan en çok etkilenen bölgelere insani yardım yapılmasına izin vermesi çağrısında bulundu.

Suriye Ulusal Konseyi, Esad rejiminin saldırılarına son vermesi yönündeki Arap Birliği girişimlerini reddetmesi durumunda katılımcı ülkelerden, muhalefetin silahlanmasına yardımcı olmasını istedi.

Öte yandan Uluslararası Kızılhaç Komitesi, Humus’ta kuşatma altındaki Baba Amr semtinden yedi yaralının kurtarıldığını açıkladı. Çıkarılan yaralılar arasında haber alınamayan üç yabancı gazetecinin olup olmadığı bilinmiyor. Gazeteciler, Amerikalı savaş muhabiri Marie Colvin ve Fransız fotomuhabir Remi Ochlik’in öldüğü topçu ateşinde yaralanmıştı. Colvin ve Ochlik’in cenazeleriyse hala bölgeden çıkarılamadı.

Suriye ordusu, üç haftadır topçu ateşine tuttuğu Baba Amr’a saldırısını bugün de sürdürdü. İnsan hakları eylemcileri, bugünkü saldırılarda en az dört kişinin öldüğünü bildirdi.

XS
SM
MD
LG