Erişilebilirlik

Amerika Suriye Seçeneklerini Gözden Geçiriyor


Amerika Suriye Seçeneklerini Gözden Geçiriyor
Amerika Suriye Seçeneklerini Gözden Geçiriyor

Amerika, halkına karşı silah kullanan Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ı savaş suçları işlemekle suçlama seçeneğini gözden geçiriyor.

Gazetecilere bu konuda bilgi veren Beyaz Saray yetkilileri, Amerika’nın Suriye’nin doğal gaz ve petrol sanayine de yaptırım uygulamayı düşündüğünü açıkladı.

Bu arada Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’ın Suriye konusuyla ilgili görüşlerine yer veren bir makale Asharq El-Awsat gazetesinde yayınlandı.

Clinton, yazısında, Esad’ın, tarihin yanlış tarafında yer aldığını söyledi, halkına karşı başlattığı acımasız kampanya ile de “reformcu lider” olduğu yolundaki iddiayı çürüttüğünü kaydetti.

Dışişleri Bakanı makalede, Esad’ın politikaları yüzünden Suriye’nin bölgede istikrarsızlık unsuru oluşturduğunu belirtti. Clinton, “Mültecilerin Türkiye’ye ve Lübnan’a akını sürüyor, Golan’da tansiyon yeniden yükseldi. Bu gelişmeler Suriye rejiminin bölgesel istikrar açısından temel unsur olduğu ve bu nedenle de mutlaka korunması gerektiği inancını ortadan kaldırıyor,” dedi.

Hillary Clinton, mevcut durumda Amerika’nın Suriye halkının yanında yer almayı tercih ettiğini söyledi ve devamla “Esad rejiminin vatandaşlarının isteklerine saygı göstermemesini ve İran’ın gizli müdahalesini kınıyoruz” dedi.

XS
SM
MD
LG