Erişilebilirlik

Clinton: 'İran Bir Diktatörlüktür'


Clinton: 'İran Bir Diktatörlüktür'
Clinton: 'İran Bir Diktatörlüktür'

Amerika Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Amerika’nın Sesi’ne yaptığı açıklamada İran’ın bir diktatörlük olduğunu, Amerika’nın İran halkının taleplerini meşru bulduğunu söyledi.

Amerika’nın Sesi Farsça Yayın Bölümü’nün sorularını yanıtlayan Clinton, Washington’un İranlılarla ilişkileri geliştirmek istediğini söyledi ve İranlı gençleri eğitim için Amerika’ya gelmeye çağırdı. ABD Dışişleri Bakanı Clinton, İranlıların “elektronik perde” olarak nitelendirdiği iletişim engellerini aşması için Amerika’nın destek verdiğini kaydetti.

Amerika’nın Sesi tarafından hazırlanan “Parazit” adlı siyasi mizah programına konuk olan Clinton, BM Güvenlik Konseyi tarafından İran’a uygulanan yaptırımların Tahran rejiminin nükleer programı konusundaki tutumunu değiştirmeyi hedeflediğini söyledi. Clinton İran’ın nükleer silah geliştirmeye çalıştığının gayet net olduğunu belirtti. Yaptırımların gerekli olduğunu söyleyen Clinton, ancak İran halkının zarar görmesini istemediklerini kaydetti. Amerikalı bakan bunun yanında uluslararası toplumun İran’la bu konuyu müzakere etmeye çalıştığını da hatırlattı.

Hillary Clinton, İran asıllı bir Amerikalı’nın Suudi Arabistan’ın Washington Büyükelçisi’ne suikast hazırlığında olduğuna dair ellerinde güçlü delil olduğunu belirtti. Suikast planını “şok edici” olarak nitelendiren Clinton, İran’ın komploda adı geçen ikinci zanlıyı iade etmesini umduğunu söyledi. Söz konusu kişi, İran Devrim Muhafızları’nın Kudüs Birliği’nin bir üyesi.

XS
SM
MD
LG