Erişilebilirlik

Corona Virüsüne Yakalanan Ünlü İsimler


Tüm dünyayı saran Corona virüsü salgını, aralarında oyuncuların ve sporcuların da bulunduğu birçok ünlüyü de hasta etti.

Corona virüsüne yakalandığını ilk açıklayanlar oyuncu çift Rita Wilson ve Tom Hanks oldu. Çifti birçok ünlü izledi. İşte Corona virüsüne yakalanan bazı ünlüler ve sporcular:

ABD

Tom Hanks

Oscar ödüllü oyuncu 12 Mart’ta Instagram’dan yaptığı bir duyuruyla eşi Rita Wilson ile Corona virüsüne yakalandığını açıkladı.

Avustralya’da tedavi gören ve evde karantina altında kalan çift, iyileştikten sonra ABD’ye döndü.

Rachel Matthews

Frozen 2’de Honeymaren karakterine ses veren ABD’li oyuncu, 16 Mart’ta Instagram hesabından Corona virüsü testinin pozitif olduğunu açıkladı.

Test edilirken zorlandığını söyleyen oyuncu, evde karantina uyguluyor.

Charlotte Lawrence

19 yaşındaki Amerikalı şarkıcı Instagram açıklamasını 18 Mart’ta yaptı. Lawrence hastalığı evinde atlatıyor.

Daniel Dae Kim

Güney Kore asıllı ABD’li oyuncu da 18 Mart’ta Corona virüsüne yakalandığını açıkladı.

Türkiye’de özellikle Lost dizisiyle tanınan oyuncu, çok yorgun hissettiğini, nefes darlığı ve koku kaybı yaşadığını anlattı, “Bu hastalık daha önce geçirdiklerimin hiçbirine benzemiyor’’ dedi.

Colton Underwood

ABD’nin ünlü yarışması ‘’The Bachelor’’ın yıldızlarından olan Underwood, hastalandığını 20 Mart’ta Twitter hesabından duyurdu.

Virüsü Colorado’dan California’ya seyahati sonrası kaptığını söyleyen Underwood, iki hafta boyunca nefes alma zorluğu yaşadığını, şimdi iyileşme sürecinde olduğunu açıkladı.

David Bryan

Ünlü rock grubu Bon Jovi’nin klavyecisi ve söz yazarı Bryan, bir haftalık hastalık sürecinin ardından Corona testi yaptırdığını ve testin pozitif çıktığını açıkladı.

Chris Cuomo

CNN sunucularından gazeteci Chris Cuomo, 31 Mart’ta Corona virüsüne yakalandığını duyurdu.

CNN sunucusu Chris Cuomo ve erkek kardeşi New York Valisi Andrew Cuomo
CNN sunucusu Chris Cuomo ve erkek kardeşi New York Valisi Andrew Cuomo

Evinin bodrum katından her akşam canlı yayınlarını sürdüren Cuomo, salgının merkez üssü New York eyaletinin valisi Andrew Cuomo’nun da kardeşi.

Andy Cohen

ABD’li ‘talk show’ ve radyo sunucusu Andy Cohen de 19 Mart’ta Corona virüsüne yakalandığını açıkladı.

Hastalığı atlatan ve hala karantina uygulayan Cohen, programlarını evden sürdürüyor.

Debi Mazar

ABD’li oyuncu Debi Mazar da 21 Mart’ta Corona virüsüne yakalanan ünlüler arasına girdi. Mazar, sigara tiryakisi olmasının süreci olumsuz etkilediğini söyledi.

10 gün boyunca semptomların ağır olduğunu söyleyen Mazar, 10’uncu günde ateşinin biraz düştüğünü belirtti.

Harvey Weinstein

Tecavüz ve diğer cinsel suçlar nedeniyle 23 yıl hapis cezası alan film yapımcısı Harvey Weinstein de Corona virüsüne yakalandı. 68 yaşındaki Weinstein’in hapis yattığı cezaevinde tecrit altında tutulduğu bildirildi.

DÜNYA:

Idris Elba

İngiliz oyuncu 16 Mart’ta Twitter’da paylaştığı bir video ile Corona virüsü kaptığını açıkladı. Evde karantina altında kalan Elba, daha sonra ABD’li sunucu Oprah Winfrey’e yaptığı açıklamada genel olarak iyi hissettiğini söyledi.

Elba sadece baş ve vücut ağrısı çektiğini açıkladı. Eşi Sabrina Dhowre da Elba’dan ayrı kalmayı kabul etmeyince virüsü aldı. Oprah’ya konuşan Dhowre, hastalığı mevsimsel alerji şeklinde geçirdiğini söyledi.

Olga Kurylenko

James Bond filmiyle tanınan Fransız aktrist Olga Krylenko, 15 Mart’ta Instagram hesabından Corona virüsüne yakalandığını açıkladı. Krylenko, yaklaşık bir haftadır hasta olduğunu, hastalığının ateş ve yorgunlukla seyrettiğini söyledi.

Kristofer Hiviu

Game of Thrones dizisinde canlandırdığı Tormund karakteriyle ünlenen Norveçli oyuncu, 16 Mart’ta Corona virüsüne yakalandığını ve hafif soğuk algınlığı belirtileri gösterdiğini söyledi.

Ailesiyle birlikte kendini karantina altına alan Hiviu, “Yüksek riskli gruplar için bu virüs yıkıcı olabilir. Herkesi son derece dikkatli olmaya, ellerini yıkamaya, birbirlerinden uzak durmaya ve bu virüsün yayılmasını durdurmak için ellerinden geleni yapmaya çağırıyorum,’’ dedi.

Placido Domingo

İspanyol opera sanatçısı 22 Mart’ta virüse yakalandığını ve ailesiyle birlikte karantina altına alındığını duyurdu. 79 yaşındaki sanatçı, Meksika’da hastaneye kaldırıldığı iddialarını ise Facebook üzerinden yalanladı, evinde ve iyi olduğunu açıkladı.

SPORCULAR:

ABD

Rudy Gobert ve Donovan Mitchell

Amerikan Ulusal Basketbol Ligi NBA takımlarından Utah Jazz’ın oyuncuları Corona virüsüne yakalanan ilk ünlü sporcular olarak kayıtlara geçti. 27 yaşındaki Rudy Gobert, 9 Mart’ta bir basın toplantısı sonrası kasten tüm mikrofonlara ve kayıt cihazlarına dokunarak tepki toplamıştı.

Gobert, daha sonra Instagram hesabından özür diledi. 23 yaşındaki Donovan Mitchell da herkesi sorumluluk sahibi olmaya çağırdı.

Kevin Durant

17 Mart’ta NBA takımlarından Brooklyn Nets’in dört oyuncusunun Corona virüsüne yakalandığı bildirildi.

İsimleri açıklanmayan oyunculardan Kevin Durant, hasta olduğunu kendi paylaştı.

Christian Wood

Detroit Pistons basketbolcusunun Corona virüsü testinin pozitif çıktığı 15 Mart’ta açıklandı. Wood hala evinde karantina altında.

Marcus Smart

Boston Celtics’in oyun kurucusu da Corona virüsüne yakalananlardan oldu.

Jason Collins

Emekli NBA oyuncusu Corona virüsü kaptığını 24 Mart’ta Twitter’dan duyurdu. Collins, virüsü Mart başında New York ziyareti sırasında kaptığından şüphelendiğini söyledi. Collins, baş ağrısı ile başlayan hastalığa ateş ve öksürüğün de eklendiğini belirtti.

DÜNYA

Marco Sportiello

İtalyan futbol takımı Atalanta’nın kalecisi 24 Mart’ta Corona virüsüne yakalandığını açıkladı.

Blaise Matuidi ve Daniele Rugani:

İtalyan Juventus ve Fransa Milli Takımı’nın orta saha oyuncusu Blaise Matuidi’nin 17 Mart’ta virüse yakalandığı açıklandı.

Matuidi’nin belirti göstermediği ve evinde karantina altında olduğu belirtildi. Juventus’un savunma oyuncusu Daniele Rugani’nin testi de pozitif çıktı.

Paulo Dybala

Arjantin Milli Takımı ve Juventus oyuncusu, belirti göstermese de Corona virüsüne yakalanan sporculardan.

Dusan Vlahovic

İtalyan futbol kulübü Fiorentina’nın Sırp oyuncusunun da Corona virüsüne yakalandığı açıklandı.

Callum Hudson-Odoi

İngiliz futbol kulüplerinden Chelsea’nin 19 yaşındaki oyuncusu, Instagram paylaşımında Corona virüsüne yakalandıktan sonra iyileştiğini, ancak hala evde kaldığını açıkladı.

Marouane Fellaini

Çin Süper Ligi’nde oynayan eski Manchester United futbolcusu, Instagram’dan Corona virüsüne yakalandığını açıkladı.

Fernando Gaviria ve Dmitry Strakhov

Kolombiyalı bisikletçi Gaviria ve Rus sporcu Strakhov’un, 12 Mart’ta Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki yarışta Corona virüsüne yakalandıkları açıklandı.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG