Erişilebilirlik

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Aslanları da Burada Barınıyor


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Aslanları da Burada Barınıyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:05:45 0:00

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nce 2001 yılında Burç Ormanı'nda kurulan ve barındırdığı 350 türde 7 bin hayvanla, yerli ve yabancı turistlerin kentte ilk uğradığı mekanlardan biri haline gelen hayvanat bahçesinde ziyaretçi rekoru kırıldı.

Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın üçüncü, dünyanın ise dördüncü büyük hayvanat bahçesi olan Gaziantep Hayvanat Bahçesi’ni, önceki yıl 3 milyon 110 bin, geçen yıl ise 3,5 milyon kişi ziyaret etmişti. Özellikle son yıllarda hizmete açılan Zooloji ve Doğa Müzesi, Safari Park ve fok balığı gösterileri ziyaretçi sayısındaki artışta etkili oldu.

Her yaştan vatandaşın ziyaret ettiği hayvanat bahçesi ile ilgili görüşlerini dile getiren ziyaretçiler, bir çok hayvan çeşidini ilk kez canlı olarak gördüklerini belirterek, hayvanların temiz bir ortamda barındırılmasını ise mutlulukla karşıladı.

Hayvanat bahçesinin sadece kentte değil, bölgede de en çok ziyaret edilen noktaların başında geldiğini belirten Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, ziyaretçilerin yaklaşık 3 saat hayvanat bahçesinde zaman geçirdiğini, yapılan projeler ve getirilen yeni hayvan türleriyle ziyaretçi sayısını her yıl daha çok artırmak istediklerini ifade etti.

Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nin dünyada doğurganlık oranı en yüksek olan bahçelerden biri olduğuna dikkat çeken Özsöyler, bunun nedeninin ise hayvanların mevsimsel bakımlarının düzenli ve zamanında yapılmasının yanı sıra beslenmelerinin sağlıklı ve barınaklarının ise temiz olmasından kaynaklandığını vurguladı.

Diğer yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Sudan Devlet Başkanı Ömer El Beşir tarafından hediye edilen 4 aslan da Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde bulunuyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG